Styrkeprøvenes dag....

07.04.2010
Artikkelbilde
Wesley H. Limburgia vokser med oppgavene og skal ut i tøffe omgivelser også denne gang.

Hele 10 løp på programmet og 4 av dem over 2600 meter gjør sitt til at publikum får mye valuta for pengene når Bergen Travpark inviterer til trav denne torsdagen.

I dagens 1.løp så får vi et gjensyn med en hedershest i kraft av at Geir Gudmestad tar med seg Bjørkeelden for om mulig kunne bokføre en ny seier i den lange karrieren til Elding-sønnen. Timor vil nok ikke gi deg uten sverdslag og både Tekno Kongen og Haake Kvikk er garantert med og setter farge på løpet.

Så over til et av flere varmblodsløp iver 2600 meter denne løpsdagen. Variasjon i løpsutskrivningen er viktig og denne gang så er det stayerdistanse som er kveldens "tema". Mir D.K. står med sine 5 av 7 mulig seire sålangt i år, og blir favoritt sammen med stallkamerat Runday's Power, samt French Crown som var under pari sist.

Et lavgrunnlagsløp for varmblodshester er så neste post på V5-programmet. Her er det ikke så mange sikre holdepunkter og bred gardering er gjerne det tryggeste.

Ët kaldblodsløp over 3 distanser er aldri lett å vurdere, i sær ikke når det står vinnerkandidater på alle distansene, noe som det må sies at det gjør i dette løpet.

V5 B-spillet begynner i det 5.løpet og i dette løpet så kan det på forhånd se ut som om at de gjeveste premiene skal sendes til sørfylket. Både Starchip Victory og Grand Tealight er 2 meget bra hester for klassen og gjør normalt sett opp om seieren i løpet.

Kveldens 6.løp er heller ingen lett nøtt å knekke selv om Pagase Jarzeen er en franskmann som garantert står hver meter av distansen.

Så er det trolig duket for at Åsbjørn Tengsareid vinner kveldens 7.løp og like sikkert er det da at Super Charming blir nr. 2. Kveldens sikreste duo-spill er herved nevnt.

Et ikke så stort, men desto mer kvalitativt felt er det som kommer til syne når vi blar opp i programbladets side 21 og tar fatt på kveldens 8.løp. Hester som Shocking Devil, Wesley H.Limburgia, Montana F.H og Nokien holder alle høy klasse.

Et hoppeløp for kaldblodshester over 2600 meter er ikke hverdagskost på lokalbanene, og at hele 12 deltagere vil forsøke seg er spennende og gledelig. Måtte den sterkeste damen vinne.

Løpsdagen avsluttes med at urutinerte kaldblodshester får muligheten til å gjøre noe med akkurat det. Altså å skaffe seg mer rutine.

Neste løpsdag er allerede neste mandag. Fra klokken 13.37 til 14.24 så sendes det avgårde 5 løp som danner grunnlaget for et V5-spill.