Nytt monteløp på programmet 2.september

30.08.2010
Artikkelbilde
Kjetil Djeøseland-trente Lantern er blitt en regional montestjerne og vinner nok antageligvis nok et monteløp denne torsdagen.

Monteløpene kommer forholdsvis tett på Travparken denne høsten. Torsdag 2.september er det blant annet klart for gjensyn med "norgestoppen" Lantern.

En av montesportens driftige ildsjeler i Bergen, Charlotte Steine, har som vanlig innhentet en del informasjon som kan komme spillerne til gode når man skal sette opp sine kuponger.

BS Anleggsservices montéløp Bergen Travpark 2.september.

 

Vi har et lite felt denne gangen, og montéløpet går som V5A-3. I mine øyne er det tre hester som skal ta seg av dette løpet her, men bak de tre er det veldig åpent. 8 Lantern har i det siste vært overlegen i monté, og får nok en lett oppgave her dersom formen er like god som tidligere. 3 Max Stensbæk viste i debuten at han var en flott montéhest, travet 16,5 da. Får ny rytter her. Med en god start kommer han tidlig i tet, og kan kanskje true favoritten. Har fordel av å stå 20 meter foran Lantern. 4 Sandy Boy er en meget bra montéhest. Galopperer mye, men dersom han går uten galopp kan han fort overraske. 7 Harry Trotter S.E. leverte en fin debut, motstanden er ikke like hard her, og med tilsvarende innsats kan han kjempe om en trippelplass. 5 Sniper B. har gått et montéløp på Jarlsberg etter prøveløpet, regnes som en premiekandidat. 2 Kiss Me Quick har ikke vist den store viljen i monté i det siste, men har gått greie løp med sulky. Premiekandidat. 6 Park Angel ble trøtt i debuten, og må være fobedret for å regnes med noe annet enn premiemulighet. 1 Match Girl blir bare en premiekandidat, selv om hun har 40 meter forsprang på konkurrentene.

 

Rangering: 8 – 3 – 4 – 7 – 5 – 2 – 6 – 1

 

"Programhelten Hjalmar'en" sine tips
Et lite, men godt felt som braker sammen i V5-3. Etter 8 Lanterns oppvisninger under sal de seneste månedene er det i utgangspunktet galskap å tippe imot - men jeg gjør det likevel, for jeg tror Lantern skal få store problemer med å hente inn 3 Max Stensbæk. I dennes debut under sal brukte han mye krefter underveis, men stummet mot mål og endte 20 meter bak nettopp Lantern som startet på samme distanse. Denne gangen starter Max Stensbæk 20 meter foran, og bekreftet flott form forrige torsdag etter en måneds pause. Jeg tror på tidlig tet og setter 3 Max Stensbæk som et frekt førstevalg foran 8 Lantern som selvsagt skal på bongen.
4 Sandy Boy holder storformen og drar stor fordel av voltestart, slo Max Stensbæk i monteløpet i juli, men står 20 meter dårligere til nå - er dog ganske sikkert på trippelen, trolig på tredjeplass. 6 Park Angel var fin i prøveløpet, men skuffet sist - var dette kun en dårlig dag kan hun blande seg inn i trippelstriden.

Hjalmar'ns rangering: 3 – 8 – 4 – 6 – 1 – 5 – 7 – 2 
 

 

Kommentarer:

1. Match Girl: Det er gode konkurrenter mot, men jeg står alene på strek så jeg håper på en premie, sier rytter Oda Mykkeltvedt.
2. Kiss Me Quick:
Det er kun en premiesjanse, sier rytter Charlotte Matre.
3. Max Stensbæk:
Han var bra første gang ut i monté, og har fått et løp i kroppen etter pause. Jeg har tro på min hest, og han regnes bak Lantern, sier rytter Julie Eikås.
4. Sandy Boy:
 Han er veldig galopplysten for tiden, så første mål er feilfritt. Klarer vi det, tror og håper jeg at han kan avslutte litt lenger fremme, sier rytter Lene Rotneim.
5. Sniper B.:
Jeg håper på best mulig premie, sier rytter Lene Bjånes Indrevær.
6. Park Angel:
Hun var ikke like fin i debuten, som i prøveløpet. Har 40 meter tillegg her, men motstanden er ikke like hard. På prestasjonen sist regnes hun med premiesjanse, sier rytter Charlotte Steine.
7. Harry Trotter S.E.:
Jeg synest hesten gikk et greit løp sist, og håper på en fin premie denne gangen også, hvis starten går greit, sier rytter Stine Beate Hjartholm.
8. Lantern:
Jeg tror han vinner. Etter tre strake seirer, tror jeg han tar seg av dette løpet, sier rytter Brit Lea.