Tips til Stall Steine's monteløp

22.12.2010
Artikkelbilde
Gilborken og Iselin Teigen har vunnet de 2 siste monteløpene for kaldblodshester på Bergen Travpark, denne gang møter hesten sterke utfordrere og må være på sitt beste for å kunne legge på til 3.strake monteseire

Stall Steine slår til med nok et monteløp og "sponsordatter" Charlotte Steine har sin vane tro produsert tips og vurderinger til dette monteløpet også.

8 Gilborken har vunnet sine to siste starter i monté på en overbevisende måte. Han vinner igjen her  om formen fortsatt holder, selv om tillegget er langt. 6 Nøkle Pål blir hovedutfordrer. Hver vinter er han i form, og han viste i sin siste sulkystart at formen er der. Går alltid gode montéløp og kjemper i toppen her. 3 Fronskrema har bare prøveløp bak seg i monté, gikk 1.35,8 alene der. Har mer å gå på og kjemper om en trippelplass her. Har fordel av å stå 20 meter foran Nøkle Pål og 40 meter foran Gilborken. 7 Taletta går alltid gode løp, uten galopp er hun langt fremme her. 4 Rei Spika er jevn og flink i monté, har fordel av sprint, om formen er intakt kan hun kjempe om en trippelplass. 10 Espe Viktor har ikke startet monté siden juni, har mye tillegg og kjemper i første omgang om en premie her. 9 Søndre Prinsen har mye tillegg, og jakter premie her. 5 Mjølner Storm gikk et fint prøveløp alene på 1.34,2. Med tilsvarende innsats kan han kanskje kjempe om den siste trippelplassen, men er i første omgang ute etter premie. 1 Dala Jento må gå feilfritt før hun kan håpe på mer enn en premie. 2 Montoya har galoppert mye i monté, får ny rytter her, men er i første omgang en premiekandidat.

 

Rangering: 8 – 6 – 3 – 7 – 4  - 10 – 9 – 5 – 1 – 2

 

Kommentarer:

1. Dala Jento: Jeg har ingen ambisjoner, men håper på å holde henne i trav, sier rytter Victoria Steine.
2. Montoya:
Hesten er ukjent for meg, og har ikke startet på lenge. Vi håper på feilfritt og premie, sier rytter Oda Mykkeltvedt.
3. Fronskrema:
Hun har fordel av sprint, men litt tvilsom form. Hun er verdt en gardering, sier trener Geir Gudmestad.
4. Rei Spika:
Hun går fine montéløp hver gang, men møter gode formsterke konkurrenter her. Usikker på formen, men om den er fin kan hun kjempe om en trippelplass her, sier rytter Charlotte Steine.
5. Mjølner Storm:
Han har aldri gått montéløp før, men gikk et ok prøveløp sist. Det blir i første omgang premie som gjelder, sier rytter Mariann Borgen.
6. Nøkle Pål:
Han er som vanlig i form på denne tiden av året. Han skal regnes langt fremme, og med fine rygger underveis kan han muligens stikke mulen først, sier rytter Renate Aarlie.
7. Taletta:
Jeg håper på å kjempe i toppen, men har ikke ridd henne i det siste. Om hun fungerer og ikke galopperer, skal hun normalt kjempe fremme her, sier rytter Ronja Good Djøseland.
8. Gilborken:
Han ser bra ut i trening nå. Han har vært øm i en fot, men det har kommet seg, er nok med der fremme feilfritt, sier trener Oddvin Teigen.
9. Søndre Prinsen:
Han har ikke vært helt på topp i sulkyløp den siste tiden, men hvis hesten går til mål vil han være god for en plass langt fremme. Jeg er fornøyd med en god premie, sier rytter Sonja Kløften.
10. Espe Viktor:
Vi håper på best mulig premie, sier rytter Caroline L.B. Morken.