En verdig avslutning...

04.01.2010
Artikkelbilde
En hedershest takket av sammen med stallpersonell og sin faste følgesvenn, travtrener og kusk Ove Wassberg

Travåret 2009 ble 31.desember avsluttet på Bergen Travpark, men også hedershesten Elliot Frontline tok et verdig farvel med løpsbanen gjennom en rørende og flott markering.

Travstevnet nyttårsaften ble en kald men innholdsrik opplevelse for de som hadde tatt turen på banen, flott var det å se at så mange tok turen ut og lot kulde være kulde når man æret Elliot Frontline.

Allerede i dagens 1.løp så var det en attraksjon på plass i løpsbanen. Rune Wiig matcher avlshingsten Mørtvedt Jerkeld i reneste Kjell Håkonsen-stil og det blir nok x-antall strake seire på den elegante Lome Elden-sønnen, før eventuelt andre klassetravere kan utfordre. Det ble som ventet en helenkel seier og bak i feltet så kjørte Svein Ove Wassberg et taktikkløp med Gilborken for å bli nr.2. Taktikken holdt stikk selv om en hest som Haake Kvikk viser bra form. Vangen Glunten og Gransbrun sitter fast enda.

Så var det Rolf Tvedt sin tur til å slå Knockout på konkurrentene. Global Knockout tok tidlig tet og da var løpet i realiteten over. Wilson Star fikk for en gangs skyld et smygløp og responderte på det med å holde posisjonen sin og sikre 2.plassen i løpet. Queen Of Harzbeck smøg med til 3.for Renate Aarlie.

I et løp der mange trodde at forhåndsfavoritten 1.Rapp Hege skulle lede hele veien, var det i steden den andre strekhesten Borg Trolla og den på forhånd ikke akkurat overoptimistiske kusken Svein ove Wassberg som slo til og ledet hele veien. Seieren ble av det enkle slaget og det var i grunn flere hester som skuffet stort i dette løpet. Frk.Perny er jevn og flink og 10 000 kroner er godt betalt, mens Lykkesiv virket noe forbedret.

Månedens hest på Bergen Travpark i desember, Wesley H.Limburgia, tok seg av dagens 4.løp. Hesten blåste rundt konkurrentene inn på og rundt den siste svingen og tik en overlegen og sterk seier. Gledelig for kretsen rundt Monique Speed var det nok å registrere at det verken ble galopp rundt den første svingen og at løpslysten var stor rundt den siste svingen. Baby Doll Tooma ble forsøkt i tet uten hell første gang ut etter lang pause og Yonckers Boshoeve må forsøke noe nytt, nå er det mye galopper der i gården. Halve feltet satt fast,men vinneren var god.

Kandidaten er som oftest en av de som kan vinne og slik løpet ble kjørt så var hesten egentlig den fremste seierskandidaten underveis. Hesten som trenes og eies av den glade amatør Terje Johnsen på Askøy, har mer inne enn hesten har vist så langt og det kommer mer fra denne Kandidaten om helsen holder og hesten kan trenes kontinuerlig. Elvekongen måtte nøye seg med 2.plass denne gangen også, men gjorde et godt løp og har tjent mye penger i desember. Solberg Spikern er en stabukk og ville lite når det egentlig bare var sjarmøretappen igjen. 3.plassen ble berget, mens vi noterer plusser i kanten på avslutningen til ikke alltid like inspirerte Stjerne Klar.

Ove Wassberg tok sin 2.dags-seier med Nu Steensgård som er kommet tilbake til Bergen etter et Forus-opphold. Hesten virker forbedret og vant sprettlett foran Tiool Jubb som nesten alltid gjør sitt beste. Cunningham byttet ut 5.plassen med siste trippel-plass denne gang, det er mer lukrativt for både spillere og eieren. Ellers et løp på det jevne.

Harry Åge Søfteland er vel det man i de indre travkretser kaller for en "bøtte-kusk", altså en som ikke akkurat sitter og tviholder på hestene. Nyttårsaften ble det litt vel mye av det gode for den godeste Harry Åge. Lederhesten Santiago var slått alle veier når Søfteland valgte å trykke seg til tet og satte full fart på alltid ærlige Montana F.H. rundt den siste svingen. Hesten gjorde nok en gang en mektig innsats, men denne gang ble Shining Lantern sin avslutning for tøff å stå i mot også for Montana F.H. Just A Diamond sørget for nok en trippelplassering, mens Elliot Frontline avsluttet karrieren med en 0 og 17.1 som statistikkmat. For Travparkpublikummmet bør det også nevnes at den nyoppussede pub'en i spillehallen, fra 27.mars 201o vil gå under navnet Elliot'n eller Elliot Pub om man vil.

Det virket ikke som om kulden hadde noen effekt på "topplokkene" til verken kusk Lars Tore Heuge eller Lillruben i det 8.løpet. Det ble laddet kraftig fra start og underveis så ble farten holdt oppe. Rundt den siste svingen så var det fortsatt bluss på lampen, men midt på oppløpet så boblet det omtrent over med melkesyre for Lillruben sin del og Tore Håvardstun kunne seile inn til en fortjent og sikker seier med sterkt forbedrede Benign Opus. Her har hestens nye trener Kristine Krokli gjort en meget bra jobb. Lillruben skal få mer enn godkjent som holdt stand til en tapper 2.plass og lenger bak i feltet så var det både hester som satt fast og som avsluttet godt. Publikumsvennlig løp, men neppe så bra for hestefysiologien på denne tiden av året.

DNT's Unghestserie med 50 000 i førstepremie, var på forhånd vurdert som en åpen affære og som så ofte før så er det 3-åringer som ikke har vært med på så mye før i år, som gjerne har siktet litt inn på et slikt løp som dukker opp i slike løp. T.T.Dynamic var en ukomplisert og løpsvillig traver som Odd Storetvedt fikk gleden av å lose inn til sikker seier og 50 000 kroner inn på kontoen til eieren Per Salte. Linderjet G.T gjorde sitt til at nye 25 000 kroner gikk til sørfylket når den Egil Stensland-trente hesten stakk inn til 2.plass. Super Fest Boy gjorde intet dårlig løp og viser at hesten skal bli å regne med fremover. 3.plassen var verdt kr. 15 000..

Forbausende lite galopper i avslutningsløpet, selv ikke på verken vinneren Lykkje Faks og ei heller annenhesten Drav Mai. Begge disse profitterte nok på å få ligge uforstyrret i sine posisjoner underveis. Ove Wassberg avsluttet travåret 2009 med å ta sin 3. dags-seier og endte til slutt på totalt 66 seirer på Bergen Travpark i 2009.

Nytt år og nye muligheter allerede torsdag 7.januar.