Favorittpreget men hendelsesrikt.

29.01.2010
Artikkelbilde
Just A Diamond var i sin tid en lovende traver, skader har satt stopper for at dette kunne ha blitt en topphest. Torsdag så viste Tvedt-traveren at den ikke har glemt gamle kunster.

Vi er inne i en tid med favorittpregede V5-omganger og dertilhørende begrensede utbetalinger. Likevel var det da en del underholdning knyttet til løpsdagen 28.januar.

Dagens 1.løp var et monteløp der det på forhånd ble spekulert i om  "monte-talentet" Rousseau Detain kunne få for langt frem fra sitt voksne tillegg, men til det var konkurrentene for veike og Hordvik-traveren kunne notere seg for 2 av 2 mulige i denne grenen. Ingen skal vel bli for overrasket om det kan komme flere og gjerne utaskjærs også.

Så var det over i V5 A-spillet og med tanke på at trenernestoren senere på dagen var mindre fornøyd med en disposisjon bortimot  tilsvarende det han selv leverte i dette løpet, så viser det bare at hvert løp har "sitt liv" og at alle som en, en gang i mellom, kunne ha tenkt å kjøre løp om igjen. Det ble i hvert fall steingalt for Tekno Kongen trykkende utvendig for en Nording som var noe forbedret. Best var dog Mjølner Faks og å sende Vangen Glunten til Bergen har vært en god vurdering av nå uftlyttede Ragnvald Nordstrand. Haake Kvikk holdt bra stand til 3.plass, mens Lumjor en en stabukk som kun går når det er noe å forsvare.

Global Knockout ble som ventet overfløyet ned startsiden, men da Felicia's Girl snublet rundt igjen, da åpnet alle sluser seg for Tvedt-traveren. Ned oppløpet så viste hesten sin klasse og kneblet lenge ledende Explosive Nala. Viking Neyenrode skal også få godkjent etter et løp litt i rykk og napp.

Bjørøy Tulla tulla litt den første halve runden og da ble det for langt frem til Bernt Øksnevads jernhoppe Timor. Lars Laumbs Æresløp der hoppene har fortrinn blir neste oppgave for henne, da med landschampion Høitomt i den nye sulkyen. Bjørøy Tulla reparerte fint til 2.plass og gjorde at Leiv Ivar Brenna fikk med seg en bra slump med penger tilbake til Hallingdal likevel. Lykkesiv var best av de nestbeste.

Øksnevad fulgte opp umiddelbart med fremtidshåpet Samina Ø.K. Kun 8 deltagere på startstrek, de holdt galoppspøkelset unna den første runden, deretter så ble mange og trøtte bein på de fleste. Tempranella gjorde et tiltalende inntrykk etter pause og både Iben H. og Drav Mai er i utvikling.

Britney Spur har funnet et nytt gir i regi Ståle Dyngeland/Anita Jensen og selv om ryggløp trolig fortsatt er det beste, så holdt Lars Tore Hauge henne flott i gang foran et kobbel av konkurrenter som kom jagende like bak.

Mir D.K. var det flere spekulanter som trodde at skulle få stryk denne gang, men den gang langt fra nei. Hvilket forvandlingsnummer Ove Wassberg og hans stab står bak med denne hesten. Eier Rune Ellingsen fortjener de fremganger han kan få som hardtsatsende travinvestor. French Crown har Øyvind Austevoll gjort mye riktig med, og Tore Totland kjørte et perfekt løp med Isobello som ikke holdt helt inn denne gang.

Wesley H.Limburgia vant kontrollert etter reise i utvendig posisjon. Tethesten Glazier's Dancer fikk mer enn nok inn i oppløp og da var det kun å holde godt avsluttende Cunningham fra livet, som var tømmefører Ove Wassberg sin oppgave. Feel The Heat kompletterte seierspallen, mens Chip Hovsten satt fast for lenge til å kunne bli annet enn 4.

V5-finalen ble en fartsfest som Just A Diamond ledet hele veien. Nokien var som alltid tapper, men best var Shining Lantern som neste gang skal ut mot eliten.