Nytt og nyttig fra montegruppen

18.01.2010

Bergen Travparks Montégruppe ble opprettet høsten 2009 og samarbeider med Bergen Travpark om å forbedre montésporten i Bergen

Renate Aarlie nominert til årets unge montérytter

Travritt.no har offentliggjort sine nominasjoner til årets kaldblods og varmblods montéhest samt årets rytter og årets unge rytter 2009. Bergenskjenningen Kitten er en av de nominerte til årets varmblods montéhest – og bergenschampion Renate Aarlie er én av tre kandidater til å bli årets unge rytter. Avstemmingen stenger 25. Januar, og vi vil oppfordre alle travinteresserte til å klikke seg inn på denne linken og avgi sine stemmer. 

Montéåret 2010 på Bergen Travpark

Bergen Travparks Montégruppe ble opprettet høsten 2009 og samarbeider med Bergen Travpark om å forbedre montésporten i Bergen. Her går kvalitet og kvantitet hånd i hånd – de aktive ønsker flere løp for å gjøre løpsformen mer attraktiv for hesteeierne, men skal det bli flere løp må også antallet hester stige og kvaliteten på løpene likeså.

For sesongen 2010 er det lagt opp til en vesentlig økning i antallet løp, i første og trolig også i siste kvartal blir det løp for begge raser hver måned. I tillegg gleder vi oss veldig til å avholde løp med autostart i februar for varmblodshestene. Sånn det ser ut nå vil det bli seiersteppe og minnepremie i samtlige løp denne sesongen etter at mange velvillige sponsorer har stilt opp og meldt seg som løpssponsorer.

I tillegg vil det avholdes to cup’er som går gjennom hele sesongen. Zilco ryttercup er som navnet tilsier en cup for rytterne der det samles opp poeng gjennom hele sesongen og hvor de tre beste sammenlagt får hver sin montésal fra Zilco.

Trenercupen er ment som et stimuli til de som gjør det daglige arbeidet med hestene – og det skal heller ikke stikkes under en stol at med dagens lisensordning har profftrenerne hatt lite igjen for å sende hester til start under sal. Dette ønsker vi å rette litt på og vil derfor avholde en trenercup gjennom hele sesongen. De tre beste ved årsslutt premieres med gavekort på henholdsvis 10. 000, 6.000 og 4.000 fra Åsane Hesteutstyr.

I tillegg til dette jobber vi med å avholde et montéseminar i løpet av sommerhalvåret og tar også mål av oss å få innført faste kvelder på travparken med tilgjengelige ryttere hvor hesteeiere kan få prøvd sine hester under sal. Andre innspill og forslag mottas med takk, i så fall er det bare å kontakte montégruppens leder Charlotte Steine på tlf 911 96 421 eller epost c.steine@hotmail.com