Slikt som ungdommen likar...

15.01.2010
Artikkelbilde
Wesley H.Limburgia stod gjerne for en av kveldens største prestasjoner. Her er hesten flankert av sin trener og eier Ove Wassberg og oppasser Lene Eikås, i forbindelse med utdeling av månedens hest trofeet for desember måned.

Overskriften er fritt stjålet fra en parodi på en frokost- TV-vert, men passer i tillegg egentlig ganske godt til å beskrive årets 2.løpsdag på Bergen Travpark.

Allerede i dagens 1.løp så var det flere av de fremadstormende profilene i travmiljøet på Bergen Travpark og i distriktet ellers, som skulle måle krefter i årets første monteløp på banen. Favorittspilte Nøkle Pål sammen med fjorårets montechampion Renate Aaarlie innfridde forholdsvis lett  selv fra 60 meter tillegg og sørget med dette for at forvandlingsnummeret Nøkle Pål ikke har vært dårligere enn nr.2 på sine 7 siste starter. Rei Spika trives utmerket i montegrenen og Charlotte Steine besatte 2.plassen foran Dagsvinni og Julie-Mari Eikås.

Dagens 2.løp var vel i grunn en av de mer spennende løpene der man fikk se posisjonskjøring og et forholdsvis samlet felt helt til oppløpsmerket. Tiool Jubb takket for en flott styring fra Tore Totland og seilte til slutt inn til en sikker seier. Wassberg-stallens deltagere gjorde gode innsatser i dette løpet, og særlig Cafu Cafe virket forbedret. Favoritten Traffic Light var litt tung i kroppen, men er nok med i toppen igjen neste gang med løp i kroppen.

Lumjor er overlegen fartsmessig når han kommer ut i omgivelser som det han gjorde i Bergen torsdag. Allerede midt i den første svingen så satt hesten i tet, selv fra 40 meter tillegg,  og derfra og til mål så ble det kun spennende helt på slutten når Lumjor var fornøyd og Vangen Glunten avsluttet fort langt ute i banen. Haake Kvikk holder formen og ble 3.for Ronny Halvorsen.

Wilson Star går fra klarhet til klarhet, dog er skribenten klar over at motstanden ikke er den samme på en januar-torsdag i Bergen som på en hvilken som helst lørdag, men at Giant Cat-sønnen kan være et emne for programbladene på lørdager, ja det er ingen umulighet om form og stabilitet opprettholdes. Lucky Quick var best av resten og bak der så var det vel ingen som imponerte så voldsomt.

Tøffe Toft så ikke veldig tøff ut inn på den siste svingen når undervurderte Kremson trykket på det den kunne, men gul kusk Svein Ove Wassberg hadde et ess i ermet når nevnte Kremson ble for nærgående. Draskyklaffer er et hjelpemiddel enkelte hester tenner voldsomt til på og Tøffe Toft er tydeligvis en av disse. Et nytt gir ble tatt frem og til slutt så ble det en komfortabel seier foran en igjen godt avsluttende Eng Støvern og en Kremson som falt med flagget til topps.Spikvalla minte oss om "Bambi på isen", mens ellers velkjørende Morten Almeland Pedersen ikke kan få godkjent for styringen bak Tangen Vinn.

Samme Almeland Pedersen kjørte derimot et løp etter læreboken i det 5.løpet. Med elegante Viking Neyenrode så lenset ekvipasjen inn til overlegen seier og ungdomslinjen på Bergen Travpark ser ut til å fortsette også i 2010. Tass De Royal har Tore Håvardstun et veldig bra tak på og Felicia's Girl ser det ut til å løsne litt for nå. Patek A.L. måtte slite i utvendig posisjon og Grandes Star var under pari.

Om ikke Schutora er blitt en seiersmaskin så har i hvert fall hesten begynt å vise hvilken avstamning hun har. I en jevn oppløpskamp så kunne Frank Ringheim bokføre årets første seier med Schumi-datteren Husanguten er jevnheten selv og Bjørnli Vilja sitter fast enda.

Wesley H.Limburgia sin oppvisning i det 8.løpet var nok kveldens høydepunkt og velfortjent så kunne Ove Wassberg innkassere 28 000 kroner for seieren. Som månedens hest i desember så kunne hesten doble førstepremien i dete løpet. Omer gjorde et godt løp til 2.plass og Woman Fanatic viste seg også fra en forbedret side til 3.plass.

Montana F.H har vunnet flesteparten av løpene etter å ha dundret på i hardt tempo, denne gang så fikk hesten det mest "humane" løpet på lenge og den lekte seg til seier for Shining Lantern som trener Rolf Tvedt har flott skikk på for tiden. Santiago avsluttet bedre enn på lenge og er på vei opp i form.

Avslutningsløpet holdt vel ikke allverdens kvalitet, men et sted må man jo begynne. Mir D.K viste dog frem talent og pågangsmot og det holdt til en vanntett seier.