Vi prøver igjen...

20.01.2010
Artikkelbilde
Tøffe Toft vant forhodsvis enkelt sist gang etter løpspause. Ventes forbedret med det løpet i kroppen, men har trukket et dårlig spor i V5 B-spillets 4.avdeling.

Vi var inne på det før forrige løpsdag at det er en krevende jobb å fylle feltene om dagen, trøsten vår her Vest får være at det er ser ikke ut til at det er så mye lettere ellers i landet heller..

Nok en gang dobbel V5 på programmet, med det det medfører av frister og muligheter. V5 A må stemples før kl.18.35, V5 B før kl.19.35, Dagens Dobbel før kl.20.35 og Supertrippel-bongen før kl.20.50.

9 løp hvorav man i det første kan stifte bekjentskap med hest nr. 1.MIR D.K., en hest som ved seier også i dette løpet, eventuelt da tar sin 3.seier på en uke. Det må kunne sies å være spenstige saker og en stor opptur for den hardtsatsende hesteeieren Rune Ellingsen. Hesten vant sprettlett både på Forus så sent som på tirsdag og også i Bergen sist torsdag. Spillemessig så er det vel i første rekke den forbedrede Austevoll-traveren French Crown som kan stikke kjepper i hjulene for "hat-trick'et".

Over i V5 A-spillet så er det varmblodseliten og de som ellers må starte der for å få løp, som braker sammen i en fartsfyllt affære over 1600 meter autostart. Favoritten Uppercut Flevo fikk langt hjem etter reise utvendig leder i Gunnar Opsahls Æresløp på Forus så sent som på lørdag, men ingen skal bli overrasket om hesten likefullt bare vinner dette løpet. Det har skjedd mang en gang tidligere. Coralls Boy, Rousseau Detain og Moon Dreamer heter eventuelle utfordrere.

Så er det over til et løp som på denne tiden av året måtte brukes innenfor V5-spillet, ikke lett å både plukke ut førsteklasses V5-løp og samtidig skulle gi alle grunnlag løpstilbud når man kjører doble V5'er samtidig. Balderflya er vel et stabilt kort, mens Løngspretten har fordel av lite hester i feltet.

Krøsus vinner vel fort vekk A-spillets 3.avdeling, men Fodnes Corrado er forbedret og Pajablesa har endelig fått et vettugt spor.

V5 A 4.avdeling/B 1.avdeling, minner vel i grunn litt om reprise-sending da det er 3.uken på rad at mange av de samme hestene møtes. Husanguten - Schutora 1-1 sålangt.

Flere spennende nykommere i dagens 6.løp. De kan vinne viss Tvedt-traveren Thoj Story ikke har dagen og godt avsluttende Tass De Royal ikke rekker frem på sprintdistanse.

De er ikke så mange, men ikke så lett å plukke bort så mange heller. Tenker da på deltagerne i dagens 7.løp som er V5 B-spillets 3.avdeling. 4.Lykkesiv har vel fordel av få konkurrenter, men uansett må trave flyte bedre enn i det siste.

Dagens Dobbel 1.avdeling byr på kaldblodshester og en favoritt fra en vanskelig utgangsposisjon. Tøffe Toft var god etter pause og kan vinne igjen, Sør Svarta, Kremson og Nøkle Per er vel motbudene i første omgang.

Montana F.H., er det noen som har hørt om den hesten ? Nå er trolig en ny sesong med jakt mot et dusin seire påbegynt. Sist så vant hesten sprettlett og så uforskammet sprek ut der den jogget inn til seier. Et lite blikk på statistikken viser at selv om hesten vant mange løp utover høsten i fjor, ja så klarte den aldri å vinne 2 løp på rad. All statistikk er dog til for å brytes og viss ikke voltestart forkludrer det hele, ja så vinner hesten dette løpet også.

Minner ellers om at det torsdag 21.januar er absolutt siste frist til å kjøpe billetter til lørdagens Travgalla. Billettene fås kjøpt enten i restauranten på spillsiden eller på Stallkroen.

Vel møtt !