Mange fine prestasjoner torsdag.

16.07.2010
Artikkelbilde
Lantern og Charlotte Steine viste konkurrentene bakskoene og noterte seg samtidig for en tid på 15-tallet under sal. Kjetil Djøseland trener den nyttige montehesten. Samme trener stod også bak Lykkje Kristin som satte ny banerekord i avslutningsløpet.

På en kveld der det var store variasjoner værmessig så var det uansett flere prestasjoner som varmet.

Innledningsvis så stod det flere stayerløp på programmet og da det var relativt tynn deltagelse i flere av dem så ble ikke dette de mest severdige løpene. Dog fikk vi se en spennende oppløpskamp mellom jernhoppen Timor/ B.Øksnevad og lenge ledende Fodnes Corrado og Jan Erik Landaas. Førstnevnte snek seg til slutt forbi og Øksnevad kunne notere seg for sin 8.seier i Bergen dette året og et nytt amatørchampionat er på vei.

Balder Exclusive tok seg som ventet av stayerløpet for eliten, mens Ettie Migliore var en av få som stod distansen i innledningsløpet over samme distanse.

En av kveldens absolutte topp-prestasjoner stod Kjetil Djøseland-trente Lantern for i monteløpet som gikk som kveldens 4.løp. For anledningen ridd av Charlotte Steine så viste Express Ride-sønnen frem en 15 tid under sal over 2100 meter voltestart. Det er ikke hverdagskost og fine prestasjoner også av formsterke Sandy Boy og montedebuterende Max Stensbæk.

Et knippe flotte lavgrunns-talenter var samlet i det 5.løpet og etter at et par av de gjorde seg tidlig bort på galopp, så munnet det hele ut i en duell mellom H.G.Grid og Sagina. Førstnevnte ble ropt opp som vinner og det er det mulig at den hadde blitt uansett, men nevnte Sagina slo på noen skjebnesvangre galoppsteg rundt den siste svingen og avsluttet i overlydsfart til 2.plass.

Bjørkeodin ble utfordret av en denne gang feilfritt-travende Stilfaksen og holdt unna sikrere enn det så ut som. Nøkle Per er ujevn i prestasjonene, men haiket denne gang fint med til 3.plass.

Geir Gudmestad forsøkte seg med å trylle bort mellomrunden når han plasserte Miss Maksi i føringen i hoppeserien for varmblodshester. Også dette løpet gikk over velvoksne 2600 meter og hadde ikke Ove Wassberg tatt på seg oppgaven som fartsholder med nestfavoritten Nokien, ja så hadde nok Gudmestad lykkes med sin taktikk. Miss Maksi ga seg enkelt ut i oppløp og når smygkjørte Velviano K. satte inn angrepet så tok Svein Ove Wassberg revansje for den forsmedelige oppløpsgaloppen fra sist fredag.

Dagens 8.løp ble som forventet en fatsfest der 7 av de deltagende kuskene kjempet om Bergen Travparks billett til TGN-seriens finaleløp på Bjerke Travbane helgen 17-19.september. En av de overårige kuskene, Daniel Kvamsdal, viste ingen nåde underveis og holdt sine yngre konkurrenter på avstand hele løpet gjennom. Maxwill C.N og Morten Almeland Pedersen ble nærgående i sluttfasen uten å kunne true Nu Steensgård og nevnte Kvamsdal. Likefullt er det Morten Almeland Pedersen som får æren av å representere Bergens ære under storløpshelgen på Bjerke.

Avslutningsvis så forseglet Kjetil Djøseland og egentrente Lykkje Kristin kvelden med å gli til tet runden igjen i hoppeløpet for kaldblodshestene og etter en sisterunde i egen majestet så kunne ekvipasjen samtidig notere seg for ny banerekord for 4-årige kaldblodshopper med voltestart. 1.27.8 på en torsdagskveld i juli lar seg høre for en hoppe med drøyt 100 000 i grunnlag.

Neste uke er det løpsdager på Bergen Travpark både tirsdag 20.juli(lunsjtrav) og fredag 23.juli(ettermiddagstrav) . Fortsatt god sommer.