Bredde vs.topp.....

02.06.2010
Artikkelbilde
Stayerdistanse er til fordel for Balder Exclusive i det 6.løpet. For en drøy måned siden så var hesten overlegen i et tilsvarende løp.

Skal man få frem toppene så man ha bredden, men har man ikke toppene så får man heller ikke bredde. Løpsdagen 3.juni er en dag der de fleste slipper til.

Med hele 11 løp på programmet så er det svært få som måtte stå og se på denne gang. I og med at det er siste løpsdag før V75-stevnet den 12.juni så valgte arrangøren å sette opp hele 11 løp denne gangen. På denne måten får også flest mulig av potensielle lokale deltagere gjort et siste forsøk på å skaffe seg nødvendige startpoeng til det nevnte V75-stevnet.

Kaldblodshestene dominerer løpsprogrammet denne gang og allerede i det 1.løpet så støter vi på 3-årige kaldblodshester. Ikke så mange med denne gang og 6.Nes Odin blir stor favoritt i løpet.

Over i V5-spillet så er det et forholdsvis åpent løp som spillerne må ta stilling til. 9.Ness Tjo Alma, 10.Pål Stjernen og formbomben 11. Frk. Perny er alle seierskandidater i dette løpet. 7.Rapp Hege slår vel snart til med en seier igjen også, samt at man skal jo ikke helt utelukke at verken 4.Rigel Odin eller 1.Nøkle Per kan gjøre seg gjeldende fra fine spor.

Nytt kaldblodsløp på programmet når man blar om til løp 3. Her kan det virke som om seieren skal gjøres opp mellom kvartetten 7.Kringelandtellus som er på vei opp i form, 10.Fodnes Corrado som matches med kløkt fra eierhold nå, 1.Kremson som står feil til og står i fare for å bli kraftig overflydd og 8.Gjerde Åsar som virkelig hadde fortjent en seier nå. Samtidig så finnes det noen luringer i løpet også. 4.Skaffer Best leverte en solid opphenting etter å lagt ned mange meter på startgalopp i lunstravet på mandag og noe sier meg at formen til 2.Pajablesa ikke er så verst.

Urutine er det som preger V5 A-spillets 3.avdeling. Ikke lett å forutsi så mye her, men Forus-duoen 1.Only Mayflower og 3.Support Her bør begge tidlig på kupongene. Det blir også spennende å se Wassberg-nykommeren 14.Steamer samt prøveløpshesten 9.Catwalk.

1.B.B.S Bigbeauty skal da ha en alle tiders mulighet til å kunne lede det 5.løpet fra start til mål . Den langbeinte Big Spender-hoppen er elegant å se på og finere løp får hun ikke utifra forutsetninger og egenskaper.

Langløp på programmet i det 6.løpet. 2.Exstra Strength og 3.Scotch And Caviar er obligatoriske streker, selv om jeg er spent på å se distanse-egenskapene til sistnevnte. 4.Max Stensbæk er hesten å se opp for i løpet og 6.Misty Valley N. gjør aldri dårlige løp og liker distansen. Vinnerhesten 10.Baron Sign er tilbake i løpsbanen, det ser litt tungt ut denne gang, men eier Liv Janne Hauge fikk seier forrige kjøredag og kan nok leve med den en stund til.

Nok et løp over stayerdistanse. 10.Balder Exclusive er en tøffing og står hver meter av distansen. At vinneren kommer nord for "fastlandet" er uansett sannsynlig for Risholm/Wolden-duoen 1.Alert Ås og 10.Zeus er også med og gjør opp om seieren.

Når det foregående løpet er kommet i mål så er det fremdeles 4 løp igjen på programmet. Jevne kaldblodshester er på farten og det er neimen ikke så lett å spå utfallet. Kanskje kan 6.Vertigo Faks overraske om tetkjenning skulle bli et faktum. Forhåndsfavorittene står kinkig til og det åpner løpet opp.

V5 B-spillet avsluttes med "reprise" på et løp fra forrige løpsdag og at vinneren blir den samme denne gang er slettes ikke umulig. 3.Taletta sikter nok inn føringen også denne gang og skulle teten erobres så kan det bli vanskelig for konkurrentene å rå på Øksnevad-hoppen.

Løpsdagen avsluttes med et tynt monteløp for kaldblodshester og et velfylt felt for rekordjagende kaldblodshester i lavt grunnlag.

I og med at det er 9 dager til neste løpsdag, lørdag 12.juni, så anbefaler vi på det sterkeste at dere legger turen ut til oss torsdag kveld.

Velkommen skal dere være.