Topp travsport og spennende løp.

13.06.2010
Artikkelbilde
Ness Tjo Alma og kusk Tom Erik Solberg forsvarte seg mesterlig når Stiv Kuling og Eivind Gravdal utfordret nedover oppløpet. På målstreken var Solberg og Ness Tjo Alma det lille nødvendige foran.

Høydepunktene var flere når Bergen Travpark lørdag inviterte til V75-stevne for 3.gang i år. Den spennende oppløpskampen i Kong Olav V's Æresløp var et av disse.

Løpsdagen ble innledet når Tom Erga loset kapable Henrik inn til sikker seier. Søndre Prinsen for dagen kjørt av Vidar Hop, slo seg forbi en tapper Fodnes Corrado i kampen om 2.plassen. Resten fulgte lengre bak.

V5-spillet ble innledet av at Sue Ellen ble forsøkt  i tetposisjon til tross for at favorittspilte French Crown med all tydelighet viste at den ville overta teten. Det høye tempoet var til fordel for både Papounet og ZIco H.Limburgia som til slutt lenset unna og gjorde opp om de 2 første plassene i løpet med førstnevnte som sikker vinner.

Så sendte Lars Anvar Kolle formtoppede Lis Dalimo rett til tet med en haikende Lacoste I.T i rygg. I mål så hadde hele førstesporet fritt frem og Lis Dalimo stakk unna til lett seier foran nevnte Lacoste I.T og Schuna Way som smøg til tredje. Star Crown sitter fast enda og Money Brother fikk en tung tur i sporene.

V75-spillet ble innledet med at storfavoritten Osingen gjorde seg bort på startsiden og da stod Nesvik Eld klar til overta. Hage Svarten var tapper fra utsiden og i det hele tatt så var dette et løp for strekhestene.

Kong Olav V's æresløp stod så på programmet og Tom Erik Solberg la på til 2.strake når han og Ness Tjo Alma, kontret ut Stiv Kuling som aldri kom forbi nedover oppløpet. Mesteparten av hestene på de lengste tilleggene ble tatt bort i en "kjedekollisjon" i den nest siste svingen.

Megaman Neo viste klasse når han bare "moste" konkurrentene inn på den siste svingen i Ketil Hansens Minneløp 2010. Sweet Case forsvarte seg tappert til 2.plass etter å ha åpnet steintøft, men var heldig som ikke mistet sølvplassen til Montana F.H som galopperte i et angrep i overlydsfart rundt den siste svingen. Santiago viste at det bor mye i hesten og tok en flott 3.plass.

I DNT's Unghesterie for 3-årige varmblodshester så var det på forhånd knyttet litt usikkerhet til om Just Superb skulle være like super også denne gang. Spekulasjonene viste seg å være riktige, for hesten var bare enda bedre denne gang. For et talent og emne dette er. Nå krysser vi fingrene for at hesten holder seg hel og frisk og kan være med i de større løpene utover høsten.

Lomebrun har ikke løst en krone siden den vant V75-løp i Bergen i slutten av mars. Nesvik-traveren er kapabel men det er ikke på langt nær hver dag at det passer for den. Denne gang så var hesten tilbake på vinnersporet og dro feltet sønder og sammen. Bo Jular fikk parkeringsbot i den siste svingen og dro med seg halve feltet bakover.

Haukåsløpet 2010 ble på forhånd vurdert til å skulle bli en jevn affære og stort jevnere enn det ble, ja det går det ikke an å få det. Rita Sensation har nå tjent 200 000 på 2 uker og er en steintøff dame de dagene hun holder seg på beina. Thor Borg samlet bøter hele lørdagen men fikk rettet opp noe av regnskapet når han sendte godtspurtende Lily West inn til en sterk 2.plass. Løpets moralske vinner heter Pretty Photo som etter å ha lagt ned mange meter på startgalopp, langspurtet til en fantastisk 3.plass.

Dagen ble avsluttet med kraftig spill-villedning fra kretsen bak Made By Lendalund. Teten skulle man gi til favoritten Federer ble det antydet. Vel i tet så så det ikke slik ut, men Vidar Hop lurte til slutt hele gjengen og sendte matchballen inn i hjørnet når den måtte.

Neste løpsdag er torsdag 17.juni, da med gratis kaffe og kaffe(så langt lageret rekker) til alle som møter opp på banen. Godsakene serveres i restauranten. Vel møtt !