En noe Shocking vinner av Vestlandsløpet...

28.05.2010
Artikkelbilde
Kretsen rundt 2010-vinneren av Vestlandsløpet 2010 var naturlig nok i perlehumør etter at pokalene var delt ut og seieren et faktum.

På en måte var det litt Shocking at Øyvind Austevoll skulle holde unna med Shocking Angus i Vestlandsløpets finale, men Shocking-hestene løper ut av skinnet sitt for tiden.

Det ærverdige Vestlandsløpet gikk av stabelen sist løpsdag. Finalevinneren Shocking Angus kom seg med nød og neppe videre fra kvalifiseringsløpet sitt,  men trener Øyvind Austevoll hadde et par ess i ermet før finaleløpet og dermed så endte det med ny storløps-seier til Shocking-oppdrettet. Skoløst på alle 4 beina og et perfekt disponert løp gjorde sitt til at Angus Hall-sønnen ikke kunne innhentes. Nærmest var en annen hest som Øyvind Austevoll "disponerer". Roald Søviknes-trente Cunningham har funnet en flott vårform og som eneste hest fra tillegget så klarte More Chips-sønnen å hevde seg. Med en sugende langspurt så var det like før stallmann Morten Almeland Pedersen tok skalpen på sin arbeidsgiver. Cunningham sikret 2.plassen foran en tapper Thunderstruck og lenger bak kom en godt avsluttende Nopeacelikeheaven som muligens kunne ha vært en utfordrer til seieren om det ikke hadde blitt feil med posisjonene rundt den siste svingen.

Ellers verdt å nevne fra løpsdagen var at Svein Ove Wassberg tok 4 kuskeseire og at talentfulle Osingen la på til sin 4.strake seier og har enda ikke vært i nærheten av å tape løp i karrieren. Vinnerhestene Drav Siss og Montana F.H var også tilbake i vinnersirkelen. Førstnevnte etter smygløp mens Montana F.H. fortsetter å imponere. V5-spillene ga et par tusenlapper i utbetaling og det var i tillegg gledelig å se at det hadde møtt opp flere publikummere enn på lenge. Neste løpsdager er mandag 31.mai med stevnestart kl.13.30(lunsjtrav) og ordinært torsdags-stevne 3.juni.