Spennende monteløp innenfor V5-rammen

05.05.2010
Artikkelbilde
Takeover Ås og Caroline Morken er en av forhåndsfavorittene i monteløpet på Bergen Travpark torsdag

En av dagens spillenøtter innenfor V5-spillene finner man i dagens 4.løp som er V5 A-spillets 3.avdeling. Løpet er også et kvalifiseringsløp i Norsk Amatørtrenerforenings cup

V5 BERGEN: Torsdagens montéløp i Bergen er en vidåpen affære skal vi tro primus motor Charlotte Steine i Bergen Travparks Montegruppe. Steine setter 2 Matchbar(V5A-3) først på tipslinja, men rytter Elsie Hafskjold demper forventningene noe.
- Matchbar ble behandlet etter siste starten. Jeg er litt usikker på formen, men han er bra på sitt beste.

Torsdagens montéløp er samtidig også et kvalifiseringsløp til Norsk Travamatørforenings Montécup. Fire ryttere fra løpet i Bergen har startplikt på Jarlsberg når amatørtrenerforeningen arrangerer sitt finaleløp i forbindelse med V75-stevnet den 22.mai.

 Ingen klar favoritt
- Et fullt felt skal kjempe i kvalifiseringen i Norsk Travamatørforenings montécup. Denne gangen er det ingen hester som klart peker seg ut som favoritt. De seks rytterne som kjemper om en plass i finalen er Elsie Hafskjold, Julie Eikås, Lene Bjånes Indrevær, Caroline L.B. Morken, Charlotte Steine og Stine Beate Hjartholm, innleder Steine.

- Langt fremme uten galopp
- Det er vanskelig å plukke vinneren her, men 2 Matchbar er en jevn og flink montéhest og blir et knepent førstevalg her. Han ble diskvalifisert i sin forrige start, men skal være behandlet etter det. Står fint inne spormessig og om det løser seg underveis, kan han vinne et løp som dette. 6 Takeover Ås er en god montéhest, men galopperer mye. Uten galopp er han langt fremme. 3 Giant Desert er en spennende hest. Står fint til og kjemper nok i toppen her. 8 Nessaja gikk fint til fjerde etter pause i et montéløp på søndag, og kan regnes forbedret med et løp i kroppen. Med en fin reise kan hun ta mange til slutt. 1 Magic Star D.K. har vist fin form i sulkyløp i det siste. Har ikke vært som best i sine tidligere montéstarter, men kan dukke opp der framme om viljen er på plass under sal. 9 Sandy Boy montédebuterte med andreplass bak Rousseau Detain. Gikk et godt løp da, og kan overraske  dersom formen er i orden. 4 Super Victor går fine montéløp hver gang. Feilfritt har han trippelsjanse. 5 Traffic Light debuterer i monté. Virket fin i prøveløpet og gikk 21,7. Hesten har hatt pause og det er usikkert hva han kan, men en trippelplassering er innen rekkevidde på kapasiteten. 10 Winning Colors har kun startet et montéløp og er vanskelig å vurdere, men er vel i første omgang en premiekandidat som kan snuse på en trippelplassering om alt klaffer fra et dårlig startspor. 7 Medallion's Chief er en premiekandidat her, vurderer Steine.

Hjalmar'ens tips:
- Veldig åpent denne gangen - hvis ikke 6 Takeover Ås har funnet tilbake til taktene han viste i fjor sommer, da er trolig vinneren nevnt. 3 Giant Desert fikk et håpløst løp sist, men har tidligere vist seg som en spurtsterk herremann som skal regnes i disse omgivelsene. Elsie Hafskjold kommer med to hester og neppe uten ambisjoner - 2 Matchbar har slitt i år, men kan mye og står fint til her. 4 Super Victor drar fordel av full distanse og ender nok blant de fire denne gangen også. 9 Sandy Boy er en stor outsider - var veldig god i sitt første montéløp, overbeviste ingen i årsdebuten forrige uke, men kan ha hatt godt av gjennomkjøringen. 5 Traffic Light så fin ut i prøveløpet, men er fort tung i kroppen etter over to måneder pause.

Rangering: 2 – 6 – 3 – 8 – 1 – 9 – 4 – 5 – 10 – 7
Hjalmar'ens rangering: 6 – 3 – 2 – 4 – 9 – 5 – 8 – 10 – 1 – 7 
Elsie Hafskjolds rangering: 5 – 6 – 8 – 2 – 9 – 1 – 4 – 10 – 3 – 7

Rytterkommentarer:
1 Magic Star D.K.:
- Virker fin i trening og har vært bra de siste startene med sulky. Har ikke vist noen kjempekrefter i monté enda, men jeg ser ikke bort i fra at de kan komme nå. Uansett er det best mulig premie som gjelder, mener rytter Renate Aarlie.
2 Matchbar: - Matchbar ble behandlet etter siste starten. Jeg er litt usikker på formen, men han er bra på sitt beste, sier rytter Elsie Hafskjold.
3 Giant Desert: - Dette er en flott hest som vi fikk på stallen forrige torsdag. Han Har gjort det godt i montéløp på østlandet. Jeg tror på en fin premie i et åpent autoløp, forteller rytter Charlotte Matre.
4 Super Victor: - Hesten var tett i halsen sist han gikk montéløp. Han ser veldig fin ut i trening. I første omgang satser vi på en premie, sier rytter Julie Eikås.
5 Traffic Light: - Han har hatt en pause og trenger normalt sett løp i kroppen, dessuten er det første gang ut i monté. Jeg håper på feilfritt og premie, sier rytter Lene Bjånes Indrevær.
6 Takeover Ås: - Det viktigste er at han går feilfritt, men det hadde vært gøy med en premie, sier eier og rytter Caroline L.B. Morken.
7 Medallion's Chief: - Jeg har ikke ambisjoner. Hesten er bra fra start bak bilen så jeg skal prøve å ri litt da, så får vi se hvor lenge det holder. Uansett er det nok premie som er realistisk, mener rytter Mariann Borgen.
8 Nessaja: - Hun gikk et fint løp på søndag, og skal være forbedret med dette løpet i kroppen. Det var tøft tempo der. Hun er nok med og kjemper i toppen, på tross av dårlig spor, sier eier og fast rytter Elsie Hafskjold.
9 Sandy Boy: - Vi har ikke de store ambisjonene, men jeg håper å få han feilfritt ut. Han var god i forrige montéløp, og har gått fine hurtigarbeid, men fungerte ikke i sulkyløp på torsdag. Jeg vet ikke hvor jeg har han, og tør ikke håpe på mer enn en premie, sier eier og rytter Lene Rotneim.
10 Winning Colors: - Jeg kjenner ikke til hesten og vi har fått et dårlig spor, men vi håper på best mulig premie, sier rytter Stine Beate Hjartholm.
- Winning Colors gikk ikke så verst for meg første gang ut under sal. Hesten er svært rask ut og lettridd, men jeg tror uansett det er premie som gjelder, forteller rytter Mette R. Nyløkken.