Ungdommen i fokus...

19.05.2010
Artikkelbilde
Bjørkeodin gjester igjen Bergen med mål om seier. Dette bildet er hentet fra seiersløpet 24.april.

Torsdag er det rekruttene som står i fokus. Det er både rekruttløp for de yngste kuskene og et løp i DNT's Unghestserie for 3-årige varmblodshester på programmet.

Innledningsvis er det kaldblodshester i starten av sin karriere som innleder løpsdagen. I løp 2 tar V5 A-spillet til i et sprintløp der det trolig kommer til å gå unna hele veien. Med perfekte bane- og værforhold i vente så bør vinnertiden i et slikt løp komme godt ned på 15-tallet om ikke bedre.

Det 3.løpet er det 3.løpet i Malermester Erik Landaas' Rekruttserie. Morten Almeland Pedersen har vunnet begge de 2 første løpene i serien og kjører denne gang outsideren 1.Noble Fly fra en gunstig utgangsposisjon. Tilleggshestene jager bakfra men kan samtidig få langt frem. Et åpent løp som spillemessig krever en del markeringer.

Løp 4 er et løp i DNT's Unghestserie for varmblodshester med hele 50 000 kroner til vinneren. Her er det ytterst vanskelig å vurdere hestene opp i mot hverandre og bred gardering er påkrevet. Dette er et av totalt 6 løp i inneværende år der 1.premien er 50 000 eller mer i løp forbeholdt norskfødte 3-åringer. Det skulle med andre ord ikke være særlig tvil om hvilke hester man for fremtiden bør satse på.

Løp 5 er et tilleggsløp for kaldblodshester der hester som 8.Kremson og 5.Nimo fortjener favorittstempelet sammen med 14.Gjerde Åsar og outsideren 2. Pålfaks.

Bergen Travparks Hoppeserie for varmblodshester som samtidig er det 6.løpetm har denne gang samlet god deltagelse fra sørfylket og det er høy klasse på feltet.2.Valnes Alice blir nok manges banker i V5-spillene denne torsdagen.

Det er bare å holde stoppeklokkene på klar-ferdig-kjør når flere gode kaldblodshester setter hverandre i stevne i sprintløpet som står på programmet i det 7.løpet. Ness Tjo Oda kan gjerne holde unna, men en Lumjor på sitt beste kan selvsagt vinne.

Bjørkeodin leder an kaldblodshestene som skal ut å konkurrere over hele 2600 meter i det 8.løpet. Det er vanskelig å se for seg et annet scenario enn at Gudmestad-traveren kommer til å krysse mållinjen først i dette løpet.

Det 9.løpet kommer trolig til å bli en fartsfest og tempoet underveis vil være avgjørende for hvordan resultalisten kommer til å se ut. Wassberg-traveren 5.Wesley H.Limburgia blir favoritt på gamle meritter selv om formen gjerne ikke er helt der den var. Rune Wiig har med seg flere fine hester denne torsdagen og 11.Leggiadro Top Spin er en av dem som kan gi Wiig'en en hyggelig aften på Travparken. 8.Money Brother kan mye, men det har ikke klaffet helt for hesten en stund nå.