En ny (is)tid er på vei...

03.03.2010
Artikkelbilde
Super Fest Boy sikret Morten Almeland Pedersen seieren i fjorårets rekruttserie. Morten har på ny fått tilliten bak The Bad Boy-sønnen i årets første rekruttløp. En av vinnerkandidatene i et spennende løp.

Slik som denne vinteren har fortonet seg så var det ikke til å unngå å tillegge overskriften en dobbel betydning. Hovedbudskapet er uansett at ungdommen stormer frem på Bergen Travpark.

Denne løpsdagen presenterer blant annet det første av i alt 10 løp i Malermester Erik Landaas' Rekruttserie. Denne serien er forbeholdt kusker som ved utgangen av kalenderåret 2010, ikke er fyllt 26 år og ei heller kjørte mer enn 100 løp i kalenderåret 2009. Alle løpene i serien vil bli kjørt med minimum 14 000 kroner i førsterpremie og det vanker seiersdekken til alle løpsvinnerne i serien. For de 2-beinte rekruttene så er det gavepremier til de 3 beste kuskene i sammendraget.

Fjorårsduellantene Morten Almeland Pedersen og Herman R.Tvedt ser i forhåndsvurderingene ut til å ha gode seierssjanser også i årets første rekruttløp, men det er mange konkurrenter i feltet som ikke har til hensikt å gi disse 2 noe gratis verken i dette eller de 9 andre løpene i serien. Det var ellers veldig flott å registrere så god innmelding til dette rekruttløpet. 15 hester meldt og til slutt 2 ekvipasjer som ikke kom med i løpet, vitner om god interesse for tiltaket.

Dagens 1.løp er et løp for de firbeinte rekruttene og i denne klassen er det for tiden underskudd på hester og ikke alltid så enkelt å lage gode løp. Vi får håpe at det dukker flere hester i disse løpene når det nå etterhvert våres.

Hæve Alma var jo et imponerende skue i sitt comeback-løp sist og blir kalasfavoritt i V5-innledningen med den prestasjonen på netthinnen. Jera Vinni er et talent og denne gangen så slipper Løngspretten å møte Iben H.

Et jevnt og åpent løp i dagens 3.løp. Hjemmelaget blir utfordret av 1.Førlands Blesa, men det spørs om ikke 2.Schutora bare blåser til tet og leder helt hjem.

Kun 6 hester til start i V5 A-spillets 3.avdeling, men 4 av dem kan kjempe om seieren. Gilborken jaktes av en formtoppet Vangen Glunten og Feseth Lynet er på gang. Torlander var god sist og står bedre til denne gang.

Rekruttløpet har vi vært innom og på samme måte som i det 4.løpet så teller etterhvert det 6.løpet heller ikke flere enn 6 deltagere. Ikke lett å pelle vinneren av den grunn og garderinger anbefales.

Blar man til side 19 i løpsprogrammet så ser man at heller ikke der er det flusst med hester i oppstillingen. Kun 3 av dem kan vinne, men å si hvem er ikke så lett. Uppercut Flevo, Bobbyleebob og Investor G.T er alle gode nok.

Husanguten ble nedkjempet av Lykkje Liv sist gang men er nok forbedret med løp i kroppen og blir en knapp favoritt også denne gang. Lykkje Liv kan mye og Kuven Besto fikk rødt lys sist gang.

Rigel Odin har vært en eventyrhest i regi Lars Tore Hauge, men har man i de 2 siste startene sett litt sviktende stridsmoral fra Moe Odin-sønnen. 2 knepne tap fra tetposisjon har det bltt, denne gang utfordres han i første rekke av Nøkle Per, Ulrik og en formtoppet Kremson.

Godt spill og velkommen til Bergen Travpark denne torsdagen. Neste løpsdag torsdag 11.mars.