Spøkelser på rekke og rad...

01.03.2010
Artikkelbilde
Ronny Halvorsen detonerer her fredagens største overraskelse i det han med største selvfølgelighet sender Runday's Power inn til en lekende lett seier.

Etter en periode med lite skjelving i buksebenene så var det fredag klart for mer spenning og uforutsigbarhet enn på lenge. Outsiderne var flere og utbetalingene var større enn tidligere i vinter.

Bergen Travpark forsøker å løfte montesporten til et nivå som den fortjener og med det så følger det med et økt antall løp. Det 4.løpet for året gikk til langveisfarende Alsaker Bruno og reiseglade Mette R.Nyløkken. Bruno er en av landets bedre kaldblods montehester når helsen er i orden og denne fredagen så fungerte Telemark-traveren godt nok til å holde lokale Nøkle Pål fra livet. Kvaliteten på 2-3 beste hestene i dette feltet var bra, men man trenger større bredde og flere hester kvalifisert for start i monteløp. Utfordringen er herved gitt.

Over i V5-spillet så var det forhåndsfavoritten og den månedens hest-jaktende Iben H. som stjal overkskriftene. Den 3.strake seieren i februar ble sikret selv om også Drav Mai skal ha plusser i kanten og Løngspretten har sålangt levd bra opp til navnet sitt. Iben H. sikret seg med det månedens hest-utmerkelsen for februar(se annen sak på nettstedet).

Starchip Victory jaktet både viktoria og Monique Speed og maktet begge deler i tide. I en virvlende opløpskamp så fikk Åsbjørn Tengsareid kastet sin nye stallhest foran på målstreken og henviste hjemmebanens Monique Speed til 2.plass. Nordfylkets F.H. Niklas viste prov på form og Woman Fanatic sitter fast enda.

Vangen Glunten fikk gleden av å stifte bekjentskap med Ove Wassberg eller var det omvendt ? Uansett så var kjemien god og konkurrentene ble henvist til baktroppen etter at den Lars Tore Hauge-trente hesten ledet fra start til mål i dagens 4.løp. Feseth Lynet er i bedring mens Lumjor er veldig opp og ned. Torlander tjener fine  penger og kan fortsette med det fremover.

Lykkje Liv er jo fintstammet og samtidig ofte bortglemt. Favoritten Husanguten gjorde ikke noe dårlig løp, men møtte en for dagen velpreparert og løpsvillig Lykkje Liv som sikret Ove Wassberg sin 2.strake kaldblods-seier for dagen. Uni Pia satt på løpet 600 igjen men spratt umotivert da. Kuven Besto ble hindret og skal passes fremover.

Runday's Power har ikke frekventert seiersdefileringen i utrengsmål sålangt i karrieren, men denne gang var det ikke tvil om saken. I et felt der flere av favorittene sviktet med galopp så ble det gode penger å hente for de som holdt seg på bena. Explosive Nala har vært nyttig som få etter at hun kom til Os og Sniper B.viste at den kan på gode dager.

Det var stilt høye forventninger til den 3-årige US-importen Storm Lindy. Hesten trengte nok løpet i kroppen og kommer nok sterkere tilbake. En annen som har kommet sterkt tilbake er skadeforfulgte Ghost Rider som tok en kruttsterk seier etter utvendig reise. General Liberty er ingen dum hest og besatte 2.plassen. Storm Lindy fullførte til 3. og man kan vel på en måte si at In A Way viste litt forbedring til 4.

Shining Lantern lyste opp Travpark-kvelden ved å leke med konkurrentene i kveldens nest siste løp og var ettehvert lenger enn langt foran i mål. Dette er en hest som garantert går en 12-tid i sommer om bare helsen holder. Nokien skal få blomster også denne gang, mens Mountain Mohican virker til å ha mer å gi. Cafu Cafe er jo ikke et glansbilde å se på, men hesten er milevis forbedret i Wassberg-regi og det holder til å tjene fine penger her i Bergen.

Kveldens styrkeprøve ble man utsatt for i det 9.løpet. Tøffe Toft fikk det tøft og kastet inn håndkledet i god tid før mål. Kremson er sterk som Vossaølet og distansen passet som hånd i hanske der i gården og seieren ble om ikke lett så kontrollert. Loddve gjorde sitt til at Arthur Bø fikk med seg en første og en annen fra Bergens-besøket og Sør Svarta har godt av å få distanse i kroppen og var tapper og vel så det i tøft selskap.