Bergen Travparks jubileumsquiz

03.11.2010
Artikkelbilde
Hvem glemmer ikke Steinlager sine bravader i internasjonale storløp, neste år så håper vi at både quiz-vinneren og alle oss andre kan få oppleve mer norsk jubel.(Bilde: Bjerke Travbane)

I løpsprogrammet til V75- og jubileums-stevnet den 16.oktober så ble det rykket inn en jubileumsquiz der vinneren får tur for 2 personer til neste års OGP-stevne. Vinneren er nå klar.

Blant 13 stk med flest riktige svar så ble Christer Bjerga trukket ut som den heldige vinner. Vi gratulerer og ønsker god tur.

For at også de som ikke fikk anledning til å være med i konkurransen skal få teste sine historiske "travpark-kunnskaper", legger vi her ut spørsmålene i konkurransen. Et alternativ til Sudoku'en nå utover høsten.....svarene legges ut om et par ukers tid når alle har fått brynt seg litt.....lykke til..

1.      Hvilken hest er tidens oddsbombe på Bergen Travpark?

a)      Adelaide E./Roar Hop

b)      Vibro Chip/Oddmund Wallevik

c)      F.H. Niklas/Ronny Halvorsen

2.      Hvilken kusk har rekorden i antall seire på en sesong på Bergen Travpark

a)      Ove Wassberg

b)      Atle Hamre

c)      Martin Austevoll

3.      Hvem vant det første montéløpet avholdt på Bergen Travpark?

a)      Linn La Belle

b)      Syrdals Troll

c)      Rappfot

4.      Seiersmaskiner har vi sett mange av – hvem har rekorden i antall seire på Parken i løpet av en sesong?

a)      Krossvinn

b)      Orilo Bones P.P.

c)      Carabus

5.      ..og mens vi er inne på seiersmaskiner – hvilken kaldblodshest er mestseirende på Bergen Travpark totalt sett?

a)      Elding

b)      Spikeld

c)      Feseth Lynet

6.      Det har vært avholdt to Norgesmesterskap på Bergen Travpark, ett for hver rase – Nevele Cero O. vant for varmblods i 1996, men hvem vant for kaldblods i 1992?

a)      Atom Vinter

b)      Alm Svarten

c)      Ilmin

7.      Ove Wassberg er keiser av Bergen Travpark, 21 championater av 25 mulige er fasiten foreløpig – hvilken hest har Ove’n kammet hjem flest seire med på hjemmebane?

a)      Uppercut Flevo

b)      Elliot Frontline

c)      Jera Thine

8.      Bergens 3-årsfestival og Kniksens Æresløp er sammen med Ketil Hansens Æresløp våre største løp for varmblodshester – kun én hest har vunnet alle tre, hvilken er det?

a)      Shan Rags

b)      Sugarcane Volo

c)      Megaman Neo

9.      Orilo Bones P.P. var foruten å være ekstremt god også en jernhest av de riktig sjeldne som vant løp på Travparken i ni strake sesonger av ti mulige. Blant kaldblodshestene finnes det faktisk en som vant i ti strake sesonger – hvem er dette?

b)      Minpil

c)      Tindar

10.  Da Navy Seal U.S. travet 11,9 som vinner av Ketil Hansens Æresløp i fjor sommer slettet han samtidig banerekorden på 12,1 satt helt tilbake til åpningshelgen i 1985 – hvem var det som satte denne lengst gjeldende rekorden i Bergen Travparks historie?