Spennende moneteløp i vente

17.11.2010
Artikkelbilde
Papounet er en høykapabel traver som i et prøveløp for halvtannet år siden også viste gryende monte-egenskapar. Torsdag kommer den etterlengtede debuten.

Torsdag er det igjen klart for et spennende monteløp på Bergen Travpark, ja kanskje et av de mest kvalitative og interessante løpene for varmblodshester i år.

Tips og vurderinger til Terje Wergelands montéløp

v/Charlotte Steine

 

1 Papounet gikk montéprøveløp på 1.16,7 i februar i fjor! Da gikk han alene. Han står nå med to strake seire i travløp. Dersom han holder seg på beina og går feilfritt her, er det ingen som klarer å hente han inn.

8 Company Ås skuffet litt på Sørlandet sist, men har gått fine løp ellers i år. Kan fort klatre til topps her, dersom Papounet roter seg bort.

9 Manstrong gjør sin første montéstart i ny regi. Har gått gode løp før i år og vant i sin siste start. Kjemper i toppen her, selv med mye tillegg.

10 Moon Dreamer vant i sitt første montéløp, og det ser ut til å ha slått ut på formen. Hadde bare 20 meter tillegg på Forus, og skal hente 60 meter her. Det er vanskelig med så mye tillegg, men hesten er god og kan ende på trippelen her.

4 Sandy Boy går alltid gode montéløp når han ikke galopperer. I følge rytteren har ikke treningen den siste tiden vært optimal, men dersom formen sitter kjemper han om trippelplass her.

6 Harry Trotter S.E. går stadig gode løp, har hatt en liten pause nå. Er i første omgang ute etter premie her, men med riktig reise spurter han fort på oppløpet.

3 Park Angel er en fin montéhest. Kjemper i første omgang om en premie her, men kan med et riktig løp kjempe om en trippelplass.

5 Giant Augustinu har ikke startet siden mai. Usikker form, men bra hest. I første omgang en premiekandidat.

2 Trustyourtaste debuterer i monté her. Gikk prøveløp på 1.22,6. Jakter premie første gang ut.

7 Cafu Cafe er en annen debutant. Gikk prøveløp på 1.23,0. Blir en premiekandidat i sin første montéstart.

 

Rangering: 1 – 8 – 9 – 10 – 4 – 6 – 3 – 5 – 2 – 7

Programhelten Hjalmar'n sine vurderinger

 

I snart halvannet år har jeg gledet meg til å få se Papounet avlegge sin debut under sal - vi sperret alle opp øynene da krabaten feide rundt ovalen på solide 16,7 i prøveløpet i februar i fjor, men siden kom skader og stakk sine kjepper i hjulene. Nå er franskmannen tilbake med brask og bram, og jeg synes egentlig synd på konkurrentene som ikke bare møter på en sånn kapasitet - de skal til og med hente tilllegg på han! Jeg ser kun en enorm startgalopp imot og anser Papounet som en klar bankerkandidat.

Skulle favoritten rote seg bort åpner løpet seg straks litt mer opp. 8 Company Ås er jevn og flink i monté, men voltestart er ikke favoritten hans - springspor burde dog hjelpe på og en topplassering er absolutt innen rekkevidde. 4 Sandy Boy har vært knallgod i sine siste montéløp, om formen er på plass etter to måneder pause er han nok blant de tre. 10 Moon Dreamer var veldig god i montédebuten, men seksti meter tillegg er mye å hente inn. 9 Manstrong er en spennende tilvekst i vest og skal heller ikke avskrives i trippelkampen.

Hjalmar'ens rangering: 1 – 8 – 4 – 10 – 9 – 6 – 3 – 7 – 5 – 2 

 

Kommentarer:

 

1. Papounet: Han gikk fint i prøveløp, men da gikk han alene. Vi ligger litt lavt og satser i første omgang på at han går feilfritt, sier rytter Elisabeth Hansen Haukeland.                                          

2. Trustyourtaste: Jeg håper hun gjør en fin figur og får premie, sier rytter Lene Bjånes Indrevær.
3. Park Angel: Hun er en fin montéhest, og gikk godt i sitt siste montéløp. Jeg kjenner ikke rytteren, men kapasitetsmessig kan Park Angel havne langt framme her med fin reise, sier tidligere rytter Charlotte Steine.
4. Sandy Boy: Hesten fikk trøbbel med et ledd etter den siste starten, og har derfor hatt pause. Er nå bra i beina, men opptreninga har ikke gått som planlagt, så jeg er litt usikker på han. Det er mange gode hester i mot denne gangen, så vi tar utgangspunkt i best mulig premie, sier rytter Lene Rotneim.
5. Giant Augustinu: Han trenger nok et løp i kroppen, så det er premie som er målet, sier tidligere rytter Lene Bjånes Indrevær.
6. Harry Trotter S.E.: Hesten har hatt pause siden sist, så jeg er usikker på formen, men gikk fint sist løp så om formen sitter tror jeg han henter en fin premie, sier rytter Stine Beate Hjartholm.
7. Cafu Cafe: Jeg trener hesten selv, så jeg kjenner han godt, det er nok en fordel. Han står fint inne i løpet, men det er første gangen ut i monté, så jeg er fornøyd med premie. Formen har blitt bedre den siste tiden, men han har slitt med helsen, men det ser ut som om det begynner å løsne for han, sier rytter Tine Moldestad.
8. Company Ås: Har hatt pause, dessuten møter vi gode Papounet, den vinner nok feilfritt. Det er best mulig premie som gjelder, sier rytter Caroline Bergås Morken.
9. Manstrong: Jeg kjenner ikke hesten, men har sett han i de siste løpene. Han har gått bra da. Har vært en fin montéhest, og kan kanskje kjempe om en trippelplass her, sier rytter Charlotte Steine.
Manstrong virker å være ute i fint selskap, selv om distansen ikke er hans beste. Det ser ut som om miljøskifte har gjort godt. Han er travsikker og flink. Jeg tror Papounet blir verst i mot, sier tidligere rytter Anne Guro Dahle.
10. Moon Dreamer: Jeg tror han gjør det bra, sier rytter Marielle Øvrebø