Tips til BKK's montesprint

14.10.2010
Artikkelbilde
Kings Centaurus og Kari Anne Knutsen blir forhåndsfavoritt i BKK's Montesprint som innleder en travlørdag spekket med godbiter.(Foto: Hesteguiden.com)

Bergen Travparks Montegruppe har gjennom å få BKK's montesprint på kartet på lørdagens, storstevne, nådd en mileåæl for montesporten. Her følger tips til lørdagens 1.løp

BKKs Montésprint blir arrangert for første gang i år. I år er løpet stengt på 450 000 kroner, og hestene med lavest grunnlag står i de innerste sporene.

Montékongen 10 Kings Centaurus besøker Bergen og blir favoritt i løpet. Han har ikke gått så fort på sprint og har dårlig spor, men han har sterkt vinnerinstinkt. Blir favoritt her, men utfordrerne er mange. 8 Lantern går stadig gode montéløp og har holdt knallform lenge. Er rask fra start og veldig hurtig. Under Forus Open-helgen travet han 1.13,4 under sal. Hovedutfordrer. 6 Limerick har gått gode montéløp, men har til gode å vinne. Rytteren varsler om offensiv riding, og han kan fort lede hele veien. 7 Elling's Arnie har gått fine montéløp, og har rette forutsetninger her. Han kan kjempe om en trippelplass. 9 Moreno  er en meget spennende debutant. Han gikk et fint prøveløp på 1.19,7. Skal passes første gang ut i monté. 3  Naomi Dryad er en annen montédebutant. Hun gikk et fint prøveløp på 19,2. På kapasiteten når hun langt, kan kjempe om en trippelplass om det klaffer underveis. 5 K.L.M. Kilroy går på det jevne i monté og er en flink premieplukker. Får ny rytter her og er i utgangspunktet en premiekandidat, kan kanskje kjempe om en trippelplass med riktig opplegg. 4 Harry Trotter S.E. har fin form, men møter hard motstand her. Blir en premiekandidat her. 1 Park Angel gikk et fint montéløp sist hun startet. Formen er bra, og sprint er en fordel, men motstanden er hard og hun kjemper om en premie her. 2 Aramis T.K. blir en premiekandidat her.

 

Rangering: 10 – 8 – 6 – 7 – 9 – 3 – 5 – 4 – 1 – 2

 

Hjalmar'ens tips:

Det lukter både fart og spenning når BKKs Montésprint samler ti skarpskodde deltakere som innledning på årets store travfest i Bergen.

10 Kings Centaurus har vært enorm under sal i år og er allerede oppe i 11 fulltreffere av 16 mulige - kan nesten ikke unngå å bli favoritt med denne statistikken, men hesten har fortsatt aldri vunnet over sprintdistanse og er etter min mening ei noen sikker vinner fra ytterste spor bak bilen.
6 Limerick avsluttet voldsomt sist, mens han i montéopptredenen før dette viste startegenskapene sine ved å blåse til tet. Jeg tror teten er Limericks også på lørdag, og derfra selger han seg dyrt.
7 Elling's Arnie har møtt Limerick i begge dennes to siste monteløp - og faktisk gått til topps i begge løpene. Holder strålende form og må regnes om det blir tempo - og det blir det ganske så sikkert i dette løpet!
8 Lantern er best i Vest og aller best om han får ligge på vent - da har han en enorm speed. Slo Kings Centaurus i deres eneste innbyrdes møte tidligere i år og er helt klart seiersaktuell også denne gangen

Synes disse fire skiller seg klart ut, men både 3 Naomi Dryad og 9 Moreno er usikkerhetsmomenter med gode prøveløp som eneste bakgrunnsinfo - sammen med en formsterk 1 Park Angel kan de lukte på siste trippelplassen om favorittene roter seg bort eller har en dårlig dag.

Hjalmar'ens rangering: 10-6-7-8-3-9-1-4-5-2

 

Kommentarer:

1. Park Angel: Hun gikk fint sist montéløp, men fungerte ikke i løpet før det. Har gått gode travløp etter siste start, så formen er fin, men dette er hardt løp og vi kjemper om premie, sier rytter Charlotte Steine.
2. Aramis T.K.:
Kan trolig ta tet, da han er rask ut, men slipper nok til første og beste. Tror det er best mulig premie som gjelder, sier Renate Aarlie, som har ridd hesten tidligere.

3. Naomi Dryad: Hun har vært borte en liten stund på grunn av skade, og starter sitt første montéløp her.Hun er veldig variabel, men en premie er innen rekkevidde i dette løpet, sier rytter Charlotte Matre.
4. Harry Trotter S.E.:
Han har vært flink i det siste og viser form. Jeg trir han henger fint med og får en fin premie, sier rytter Stine Beate Hjartholm.
5. K.L.M. Kilroy:
Det er nok best mulig premie som gjelder for ham, sier trener Kari Anne Knutsen.
6. Limerick:
Han er flink i monté, og sprint passer bra. Denne gangen blir der offensivt opplegg, prøver å komme foran og sitte der så lenge det går, sier rytter Tone Turnbull.
7. Elling's Arnie:
Han er i toppform, og vant lett sist. Sprint skal være en fordel for han, særlig hvis det blir tempo foran. Han står litt langt ute på vingen, men er rask i vei og jeg håper på en trippelplass, sier rytter Sarah Kjelme.
8. Lantern:
Dersom han går slik han har gjort, tror jeg han er på trippelen. Det blir hardt å vinne fra åttendespor, og et par gode i mot, men sprint er hans beste distanse, sier rytter Brit Lea.
9. Moreno:
Det er første montéløpet hans, og mange gode i mot, så jeg er fornøyd med premie, sier rytter Marie Øvestad.
10. Kings Centaurus:
Jeg har ambisjoner med ham. Verst i mot er Lantern, men jeg håper og tror at vi kan gi dem kamp, sier rytter og trener Kari Anne Knutsen.

 

Tips og vurderinger er utarbeidet av Charlotte Steine.