Rappfots Monteløp - 10 år...

08.09.2010
Artikkelbilde
Fjorårsvinneren Megarama i fint driv for Liv Pedersen. I år er verken Megarama eller Liv med og det er et åpent Rappfot-løp som avvikles som løp 1 på Bergen Travpark lørdag

Årets utgave av Rappfots Æresløp er samtidig det 10.i rekken. For mer informasjon om løpet så ber vi om at dere går inn på www.travritt.no , men her kommer noen tips i forkant av løpet.

Tips og vurderinger Rappfots Æresløp  2010


Denne gangen er det et veldig jevnt felt. Ingen hester skiller seg klart ut. 1 Umulius har vært god i montéløpene sine, og står med to seirer og en andre på sine tre starter. Får ny rytter her. Kan bli vanskelig å innhente dersom han treffer starten og drar unna. 13 Augne Troll vant enkelt i sin siste montéstart. Rutinert rytter, om de treffer starten er de tidlig fremme og kan utfordre favoritten. Galoppfaren er stor, men han skal regnes langt fremme uten galopp. 8 Havtroll har går stadig gode montéløp. Ny rytter her. Dersom det løser seg underveis kjemper han i toppen. 6 Stjernesoten blir en outsider her. Seieren har ikke kommet enda, men han går gode løp uten galopp og kjemper om en trippelplass her. 10 Tøffe Toft gikk et ok prøveløp, har fin form og god rytter. Distansen i mot. 9 Rei Spika har fordel av distansen, og formen skal være ok. Med et fint opplegg kan hun kjempe om en trippelplass. 11 Rigel Tessa har gått et par gode montéløp, fordel av distansen. Får ny rytter her. Dersom hun holder seg i trav, kan hun dukke opp langt fremme. 5 Lundhaug Lars har gått to fine montéløp, ny rytter her. Står 20 meter bak favoritten, og det kan bli vanskelig å innhente, men skal regnes som trippelaktuell. 3 Samina Ø.K. har bare et prøveløp bak seg i monté. Skal i følge treneren nå et stykke i monté feilfritt, men blir en premiekandidat første gang ut. 4 Grans Spika galopperte seg bort i debuten, slet med skade da. Stor kapasitet. I første omgang premie, kanskje trippelsjanse. 7 Aprilia H. har bare gått prøveløp, på 35,4. Kan nok bedre enn det, men står vanskelig til 20 meter bak favoritten. Første gang ut er det premie som gjelder. 14 Skaffer Best debuterer i monté her. Gikk 39,3 i prøveløpet. Må være bedre enn det for å kjempe om noe annet enn premie her. 15 Gil Rau Jo står vanskelig til i bakspor på 40 meter, men er en fin montéhest som stadig går gode løp. Med dette utgangspunktet regnes han først og fremst med premiesjanse. 2 Dala Jento galopperte seg bort i debuten, må gå feilfritt her for å være med i premiekampen. 12 Søndre Prinsen debuterer, og det gjør også rytteren. Må være bedre enn i prøveløpet for å hente 40 meter med tillegg.

Rangering: 1 – 13 – 8 – 6 – 10 – 9 – 11 – 5 – 3 – 4 – 7 – 14 – 15 – 2 – 12

 

Kommentarar:
1. Umulius: Dersom det klaffer underveis, tror jeg på en god sjanse, sier rytter Madelen Berås.
2. Dala Jento: Jeg synest det ser litt hardt ut, men hun kan vel få premie dersom hun holder seg i trav, sier rytter Victoria Steine.

3. Samina Ø.K.:
Jeg har ridd et arbeid på henne i trening, og da virket hun fin. Jeg vet ikke hvordan det blir med andre hester, men jeg har ambisjoner uten galopp, sier rytter Ronja Good Djøseland.
4. Grans Spika:
Hun har hatt pause, og med et relativt tøft løp er hun en premiekandidat, sier rytter Charlotte Matre.
Hun har ikke startet på fire måneder, men hun gikk et veldig bra hurtigarbeid sist mandag og er veldig fin i trening. Distansen er en fordel, men de bak kommer nok fort. Målet blir å få en fin reise og opplevelse for hesten, så satser vi på en premie, sier trener Tonje Lilletvedt.
5. Lundhaug Lars:
Han har jeg aldri ridd tidligere, men han har gått to fine montéløp i karrieren. Det er et vanskelig løp å vurdere denne dangen, men jeg tror han kan hente seg en fin premie her, sier rytter Elsie Hafskjold.
6. Stjernesoten:
Jeg er veldig spent på løpet, det er ikke hver dag jeg rir sånne løp. Hesten har hatt en liten pause, men jeg tror det bare er en fordel for han. Sprint passer veldig bra, og han er bra fra start. Jeg tror han skal få et fint løp bakfra. Han er trippelaktuell, sier rytter Egle Kochanauskaite.
7. Aprilia H.:
Hun har bare gått prøveløp, viste ikke maks da og kan nok mer enn det. Det er best mulig premie som gjelder, sier rytter Renate Aarlie.
8. Havtroll:
Han gikk veldig bra i det siste montéløpet jeg red han. Da hadde han 40 meter på Umulius, og kom inn med den beste tiden i feltet. Han er egentlig ikke noen sprinter, så det blir spennende å se. Dersom han holder seg i trav, burde han få en grei premie, sier Madelen Berås, som har ridd hesten i de siste startene.
9. Rei Spika:
Hun har gått to fine montéløp på rad. Sist ble hun litt trøtt til mål. I sin siste start gikk hun godt med sulky. Hun har fordel av sprint, men 40 meter tillegg er alltid vanskelig. Dersom hun får riktig opplegg og går feilfritt, kan hun kanskje kjempe om en trippelplass, sier rytter Charlotte Steine.
10. Tøffe Toft:
Jeg tror det blir vanskelig for alle å hente inn Umulius, som har vært veldig god i montéløpene. Det eneste jeg har vært borti Tøffe Toft er da jeg kjørte han en gang. Det er en veldig fin hest, men det er alltid vanskelig å hente 40 meter på sprint, og jeg vet egentlig ingenting om hva han kan i monté, sier rytter Kristine Kvasnes.
Det er hans første start i monté, men jeg tror han har gode sjanser til å være med i toppen. Han er i god form for tiden,  og har en veldig god rytter. Det som kan være et minus for han er distansen, det kan bli litt kort, sier trener Ida Beate Vikse.

11. Rigel Tessa:
Jeg har aldri vært borti hesten, men har sett at hun har vært bra i monté tidligere. Jeg håper på best mulig premie, sier rytter Lene Bjånes Indrevær.
12. Søndre Prinsen:
Det blir første montéløpet for både meg og hesten, og det gjør det hele ekstra spennende. Han er i god form og gjør det godt med sulky, men jeg vet ikke hva fart han har i monté. Han står perfekt til grunnlagsmessig, så vi håper på en god premie, sier rytter Sonja Kløften.
13. Augne Troll:
Det er tøft å hente 40 meter, men hvis han holder seg i trav hele veien, så tror jeg han dukker opp nokså langt fremme, sier rytter Monica Refsland.
14. Skaffer Best:
Han debuterer i monté. Jeg kjenner ikke hesten, og han er ny i disiplinen, så vi satser på en best mulig premie, sier rytter Lene Rotneim.
15. Gil Rau Jo:
Hesten gjør alltid sitt beste, så jeg satser på at det blir et bra løp, sier rytter Evy Katrin Teigen.