Månedens hest, Bergen Travpark januar 2011

09.02.2011
Artikkelbilde
Cosmo Marie tok en råsterk seier når hun den 20.januar måtte gå den tunge veien utvendig for leder og samtidig klarte å holde unna for spurtsterke angripere. Dette kvalifiserte til å bli pekt ut som måndens hest på Bergen Travpark i januar måned.

Årets første (trav)måned er tilbakelagt og så er også utvelgelsen av hvilken hest som skal få sjansen til å kjøre om dobbel 1.premie i sin første start i februar måned.

Cosmo Marie ble kåret til månedens hest for januar måned på Bergen Travpark. I en bortimot historisk måned der det ble kjørt 28 løp, så endte man opp med at ingen hester oppnådde mer enn 1 seier.

28 forskjellige vinnere hører til sjeldenhetene og betyr i hvert fall at bredden er stor og mange fikk være med og dele på premiekaken i januar måned.

Men med 28 forskjellige vinnere i januar så sier det samtidig alt om hvilken oppgave juryen stod overfor i forhold til å kunne klare å plukke ut den ”riktige hesten” som månedens hest i januar.

Statuttene sier at det er prestasjonene i vinnerløp(ene) som skal vektlegges og selv om Cosmo Marie kun startet 1 gang i januar, så mener juryen at hestens seiersløp den 20.januar forsvarer å bli pekt ut som månedens hest så lenge ingen andre hester oppnådde 2 seire eller mer.

Cosmo Marie er etter styrkefenomenet Soir Des Tibur og kombinert med å være et avkom under godtavlende Fribergas Besscane, så har Cosmo Marie svart på avlskombinasjonen på beste vis. Hun har vist seg ursterk og har i feilfrie løp ikke enda vært utenfor trippelen.

Rune Arild Iden fra Hyllestad er mannen bak hesten og står både som oppdretter og trener. Svein Ove Wassberg har vært fast kusk på hesten som med denne utmerkelsen får sjansen til å kjempe om dobbel 1.premie når hesten kommer ut i det 4.løpet på Bergen Travpark  10.februar. Vi gratulerer med utmerkelsen som deles ut i forbindelse med nevnte start.