Tips til Brizy's monteløp 2.juni

02.06.2011
Artikkelbilde
Joey og Siw Helen Bø seiret sist de gjestet Bergen Travpark. Konkurransen er tøffere i dag, men uansett så har ekvipasjen påny vinnersjanse.

Det er et fyldig og kvalitetsmessig bra monteløp som står på programmet denne løpsdagen. Løpet går over 2100 meter voltestart og Charlotte Steine har som vanlig innhentet spillopplysninger.

Det blir et spennende løp denne gangen, med flere formsterke hester. Jeg setter 2 Goal Pointer først. Han står perfekt inne grunnlagsmessig, har levert fine montéløp og gikk et rått travløp i sin siste start. Eg vert ikkje overraska om han legg på til to strake. Har forsprang på mange av konkurrentane og fordel av det. 3 Joey står med tre strake sigrar og vann i sitt fyrste montéløp. Her står han like fint inne, og om han går avgarde i same tempo som forrige montéløp, så har han fine forutsetningar for å ta sin fjerde strake. 14 Glide er en flott montéhest, som har gjort alt riktig på Vestlandet. Står 40 meter bak Goal Pointer og Joey, men om han treffer starten godt og de andre roter det til kan han ta en ny seier her. 12 Lillruben gikk fint i montédebuten, men taper mye i starten. Om han treffer i starten og henter mer der kan han være langt fremme, men konkurrentene foran blir sannsynligvis for gode. Trippelaktuell. 13 Gri Dynamit gjorde en fin innsats i sitt første montéløp. Står 20 meter bedre til her i forhold til sist, men har flere gode hester foran. Kan kjempe om en trippelplass om de foran roter seg bort. 11 Silverboy M.C. hadde Siv Emilie Løvvold på ryggen i seiersløpet i Drammen, og fikk et veldig fint løp da. Har en god spurt til slutt om han får et fint løp og ikke galopperer seg bort. 4 Giant Augustinu gikk godt til tredje i sin siste start, kjemper om en premie her. 9 Mustang Elegance er en nykomling fra Sverige. Har ikke vært overbevisende i monté der, og må vise mer før han regnes som noe annet enn en premiekandidat. 8 Umpire Boko gikk et greit prøveløp på 21,7. Gikk et fint hurtigarbeid under sal nylig. Debuterer her og jakter en premie første gang ut. 15 Manstrong har ikke vist noe i monté den siste tiden, og må være forbedret om han skal ha noe mer enn en premie her. 6 Tom Cruiser gikk montéprøveløp på 21,5 og jakter en premie første gang ut i monté. 1 The Summers Lady gikk et greit prøveløp på 20,5. Har fordel av å stå på strek, men blir nok fort overflydd. Henger kanskje med til en premie. 10 Park Angel har ikke vist det store i sine siste starter og må være forbedret for å få premie. 7 Moon Ulvholm overbeviste ikke i sin første montéstart, men kan henge med til en premie. 5 Bellissimo har byttet eier og fått ny rytter, har bare gått to montéløp, men uten å overbevise. Kjemper om en premie.   

Rangering: 2 – 3 – 14 – 12 – 13 – 11 – 4 – 9 – 8 – 15 – 6 – 1 – 10 – 7 – 5

 

Kommentarer:

 

1. The Summers Lady: Hun gikk et fint prøveløp, men rotet litt i volten, så tapte litt der. Håper det går bedre nå, og at hun får ligge foran. Det er mange gode i mot, så det er premie som gjelder, sier rytter Oda Mykkeltvedt.

2. Goal Pointer: Han er en fin hest som vi håper på en trippelplassering med. Verst i mot er galoppen og Glide, sier rytter og eier Caroline L.B. Morken.
3. Joey:
Jeg håper på en trippelplass. Han er like pigg og fin i trening, men motstanden er hardere denne gang. Goal Pointer og Glide er hardest i mot tror jeg, sier rytter Siw Helen Bø.
4. Giant Augustinu:
Det er feilfritt og premie som gjelder, sier rytter Lene Bjånes Indrevær.
5. Bellissimo:
Jeg vet ikke hvordan han er formmessig nå. Han har en tendens til å bli veldig hissig fra start, og kan galoppere, da blir det lite igjen til slutt. Det er gode hester i mot, men om han holder seg rolig kan han få en premie, sier Trine-Alice Tengesdal, som har ridd hesten tidligere.

6. Tom Cruiser: Han var ok i prøveløpet sist. Det er gode hester i mot, både foran og bak. Jeg håper han henger med hele veien og får en premie, sier rytter Mariann Borgen.
7. Moon Ulvholm:
Det blir nok tøft, men jeg tror det kan bli sånn som sist og tror på en premie, men han er ikke trippelaktuell, sier rytter Christine Pedersen.

8. Umpire Boko: Best mulig premie etter lang pause. Det skal bli spennende å se hva han kan gjøre i monté fremover, sier eier og trener Lars Kristian Løkken.
9. Mustang Elegance:
Han er vanskelig å vurdere, siden han nettopp er kommet til Norge, sier rytter Victoria Steine.

I følge gamle eieren skal hesten være mer enn god nok til å hevde seg i dette løpet. Vi er storfornøyd med premie første gang ut, jeg vet ikke hvordan hesten er før jeg setter fart på han i trening, sier trener Renate Aarlie.
10. Park Angel:
Det er vanskelig å si, men hun er kjapp fra start og jeg tror hun er med og kjemper om en premie, sier rytter Linda Thorsen.
11. Silverboy M.C.:
Var tilbake i slag i Drammen sist. Står litt keitete til i førstespor på 60 meter, det er flere gode hester i feltet og mange og runde. Om han ikke blir for hissig underveis, har han en flott spurt til slutt.
12. Lillruben:
Fungerte veldig fint i sitt første montéløp. Han taper mye fra start siden han er vanskelig i volten, men om vi får en bedre start enn sist kan han forhåpentligvis gjøre et nytt fint løp. Hestene lenger fremme blir nok for gode her, men jeg håper han kan være med langt fremme, sier rytter Charlotte Steine.
13. Gri Dynamit:
Han ser fin ut i trening og jeg håper at jeg kan henge meg på en av de gode ryggene på min distanse, da kan han avslutte fort. Det er mange gode hester og et stort felt, så å si at vi er på trippelen. Jeg tror det kan bli tett om plasseringene, men vi er med der fremme, sier rytter og trener Renate Aarlie.
14. Glide:
Jeg synest det ser tøft ut, har 40 meter tillegg på to jeg tror er likegode. Om de ikke roter ser bort, tror jeg vi må være fornøyde med tredjeplass, sier rytter Kristine Kvasnes.
15. Manstrong:
Han har ikke vist det store i de siste voltestartene sine, men formen er der. Kommer vi oss greit avgårde fra start, bør en premie være innen rekkevidde, sier rytter Jeanett D. Knappskog.