Frode i farta

05.05.2011
Artikkelbilde
Mr. X.F. Royal er en av landets mest lovende 4-åringer. Lørdag må hesten trolig sprinte et godt stykke ned på 12-tallet for å kunne kjempe om seieren i V75 1.avdeling.

Frode Hamre besøker i helgen sin fødeby og har med seg flere flotte firbente i håp om å ta med seg premiekroner hjem til Vestfold. Her er hans vurderinger i forkant av jackpot-omgangen.

- Viser 12-tallet med tempohjelp, melder Frode Hamre om feltets yngste deltager, favorittspilte 2 Mr XF Royal. Men samtidig ser eksilbergenseren langt flere skjær i sjøen enn favorittspillerene.

 

 - Favoritt? Ikke i mine øyne.  Dokumentert form, og et for ham perfekt spor taler riktignok i for, men samtidig støter han på et  par knallfine spesialsprintere som er langt mer rutinert enn ham. 

Noen større galoppfareskal det ikke være, men jeg stoler ikke fullt ut på ham, innleder Hamre om 4-årige Mr X.F.Royal.

 

 - Langreise - noe problem?

 - Det kan det være. Det er fortsatt nerver i hesten. Han har ikke vært spesielt fin å reise med tidligere.

 

 - Og taktikken?

Den tar vi underveis. Jeg håper på et brukbart, utvendig par og knallhardt tempo. Da plukker han mange til slutt.

 

 - Treningsarbeidene forteller deg?

At alt står bra til. Mr X.F. Royal.har fått det pent og pyntelig  etter starten i påskehelgen. Han er uansett ikke den som får de  hardeste treningsdosene.

 

 - Noen andre spillbare fra din hånd?

 - Betal gjerne for 10 Nose Out i V75-2. Noe sier meg at den hesten er kraftig på gang.Med litt flyt på veien, skal det være en  brukbar sjanse. Hesten er bra den. 

 

- 9 Windshear (V75-6) viste litt  hva som bor i ham sist, men han må fortsatt kjøres på sjanse. Da er han til gjengjeld sylhvass.

 

 - 7 Magnifique SE til start i samme løp?

 - Stemmer. Hun har vært enestående flink, men havner på etterskudd direkte. Seier vil overraske meg stort.Det skal godt gjøres å komme  inn i matchen herfra

 

 - 4 MT Cherokee (V5A-1) dukker opp pause. Sjansene?

 - Han skal være godt forberedt med 17.0/1600 som raskest i treningsøvelsene. Men det er alltid et par men med hester som kommer tilbake etter halsoperasjon. Løpet er åpent så han hører hjemme på

 tidlig gardering.

 

 - Fortjener 13 Photogenic AM blekk i V75-5?

 - Kun på trippellappen. Hun har slett ikke innfridd forventningene. Og utgangsposisjonen er mildt sagt sjanseartet, understreker Hamre til travparken.no.