Månedens hest april måned

25.05.2011
Artikkelbilde
Hæve Alma i målgangen i Bjørgvinpokalens finale 2011

Hæve Alma ble uten konkurranse pekt ut som månedens hest på Bergen Travpark i april måned. Hele 4 triumfer kunne hesten notere seg for på Bergen Travpark i april måned.

HÆVE ALMA

ble kåret til månedens hest for april måned på Bergen Travpark. Hesten startet 4 ganger i løpet av måneden og vant for sikkerhets skyld alle de 4 løpene hun var med i.

Hæve Alma er en meget talentfull 5 års-hoppe som det nå ser ut til å ha løsnet skikkelig for. Hesten har nå lagt bak seg 19 løp og i 15 av disse så har hesten vært blant de 3 første i mål. 11 seire har det blitt og så langt så er triumfen i årets utgave av Bjørgvinpokalen karriere-høydepunkt.

Hele kr. 92 000 rasket Hæve Alma med seg i løpet av april. Seire i kvalifisering og finale i Bjørgvinpokalen var i seg selv verdt kr. 60 000,-. I skrivende stund så kan det opplyses om at hesten også har blitt utnevnt til månedens hest for april i fagbladet Trav og Galopp-nytt.

Hesten står nå foran 2 nye utfordringer. Lørdag 21.mai starter hesten for første gang utenom Bergen Travpark i totalisatorsammenheng. Alm Viktor-datteren skal da ut å måle krefter i et V75-løp for hopper på Jarlsberg Travbane. Og allerede torsdag 26.mai skal hesten ut i nytt løp her på Bergen Travpark.

Hesten står i trening Arne H. Skeie på Voss. Arne er en av andelshaverne i Stall Dyrve som består av et knippe livsglade gutter i sin beste alder. Anders Hirth er ”hovedaksjonær” i Stall Eldi  som står som oppdretter av hesten. Mor Eldi Stjerna var jo også en fantastisk flink travermerr som nær nådde kr. 800 000,- innkjørt

Hæve Alma understøttes i løpene av Travparkens egen Odd Storetvedt og da hesten i starten av karrieren ikke alltid var like lettkjørt så var Odd sin kjørehånd  god å støtte seg til.

Utmerkelsen for månedens hest i april deles ut i forbindelse løpsdagen 26.mai når Hæve Alma kommer ut i dagens 5.løp. Hesten konkurrerer i dette løpet om dobbel førstepremie ved ny evt. seier i løpet. Vi gratulerer med utmerkelsen og ønsker kretsen rundt hesten lykke til med resten av sesongen.