Forhåndsvurderinger til Rappfots Æresløp

10.09.2011
Artikkelbilde
Fjorårsvinner Umulius står over Rappfots Æresløp i år, løpet har uansett blitt et høykvalitativt felt med mange vinnerkandidater.

Julie Kjærmann Jensen og Charlotte Steine har gjort jobben med å innhente spillinformasjon rundt årets deltagere i Rappfots Æresløp.

Da er det klart for Rappfots Æresløp igjen. Det er et jevnt felt som har mange vinnerkandidater og trippelkandidater. Mange gode hester kjemper om 40.000 kroner, seiersdekken, pokaler og laurbærkrans. Kanskje er det rytteren sine ferdigheter som skal avgjøre hvem som vinner årets utgave?

 

3 Sivfrøkna har tatt 3 seiere på 8 starter i monté i år og har en god vinnersjanse igjen her. Har stort sett gjort løpene sine fra bak i køen, så 20 meter tilegg bør ikke by på problemer. Galoppen ligger på lur, men feilfritt skal hun være med helt der fremme. 9 Papsen imponerte til seier etter å ha dratt andre sporet store deler av løpet sist. Får samme rytter på ryggen nå og er blant de som kjemper om seieren. 12 Tronstuelden satt bom fast med masse krefter spart sist i et løp hvor Papsen vant. Seier i sulky løp før det, og med en rytter som nok ikke vil sitte fast igjen er han fort en av seierskandidatene her. 5 Trø Stilig har vært veldig variabel i sine tre starter, en seier, en femte og en distansert. Har fått en måneds pause siden siste start og rapporteres å ha gjort et bra banejobb i mellom tiden. Trippelkandidat. 11 Eirik debuterer i monté nå etter å ha vunnet i sin siste start. Er veldig variabel i prestasjonene med sulky, men feilfritt og på en god dag kan han være med i trippelkampen. 2 Samina Ø.K. vant lett sist hun var ute i monté i mai. Ble disket i et sulkyløp sist og hadde pause før det, så formen er uviss. Kan galoppere, men feilfritt kan hun kjempe om en trippelplass. 4 Alva er montédebutant og gikk en helt grei tid i prøveløpet, uten at det forteller oss så mye. Har vist form i sine siste løp, og kommer med seier i siste starten. Vært et kryss for trippelspillerne. 10 Hjerteborken gjør stadig gode prestasjoner i monté, men har ikke vært lett å få først over målstreken. Er speedig og trives på sprint distansen, og kan fort havne på trippelen igjen.7 Odin Stjerna har bare et montéløp bak seg, ifra mars i år hvor hun ble tredje bak gode hester på 2100 meter på Drammen. Kan blande seg inn i trippelkampen på en god dag. 15 Heffalompen har kun et montéløp bak seg, fra 2009 hvor det ble galopp og disk. Hatt liten pause nå, men viste god form før det. Trippelaktuell med klaff. 6 Jesper Mollyn er nok en variabel hest, men er tilbake på favorittdistansen sprint, hvor han så langt er ubeseiret i monté. Trippelkandidat. 1 Findal Hera tar trolig føringe fra start, rask og travsikker men har ennå ikke vist styrken til å holde helt inn i monté. Kjemper nok i første omgang om den siste trippelplassen. 8 Motgang gikk et bra løp til andre i sin montédebut sist, og har god form. Distansen er nok ingen fordel, men kan henge med til en fin premie. 14 Aprilia H. er sparsomt startet i monté, med en andre og en tredje av to mulige. Møter overmakten her og kjemper om en premie. 13 Gil Rau Jo har stort sett havnet akkurat uten for "pallen" i sine montéløp så langt i år, møter bedre hester nå og er først og fremst en premiekandidat.

 

Rangering: 3 – 9 – 12 – 5 – 11 – 2 – 4 – 10 – 7 – 15 – 6 – 1 – 8 – 14 – 13

 

Kommentarer:

1. Findal Hera: Hun er behandlet siden sist. Jeg håper å lede så lenge som mulig, hun er en fin premiekandidat, sier rytter Silje Kristin Eilertsen.

2. Samina Ø.K.: Vi starter med ambisjoner om å kjempe i toppen i år også, forutsatt at vi ikke galopperer, sier rytter Ronja Good Djøseland.
3. Sivfrøkna:
Hun er god feilfritt, sier rytter Line Gundersen.
4. Alva:
Hun er fersk i monté, men jeg tror hun fungerer fint. Hun er travsikker, men møter flere gode. Max en trippelsjanse, sier rytter Anne Marie Mattingsdal.

5. Trø Stilig:
Det er gode hester med, så vi kjemper i første omgang om en premie, sier rytter Caroline L.B. Morken.
Han fungerte veldig fint i et hurtigarbeid med Caroline på torsdag. Gikk 1.27 på 1600 meter med toppede ører da. Han har fått pause siden sist løp, og trengte nok det. Han pleier å være bra etter pause, så jeg håper han kjemper i toppen, sier eier og trener Marianne Aasen.
6. Jesper Mollyn:
Han har bevist at han kan i monté, hvis han vil. På en god dag kan han være blandt de tre beste, sier rytter Renee Sandersen.
7. Odin Stjerna:
Hun har bare gått et montéløp, og da fullførte hun bra til 3.plass bak Rydell og Gyllstjern. Hun har veldig fin form, og med riktig reise speeder hun fort på oppløpet. Hun har fordel av volte og er kjapp ut, men vi møter flere gode hester. På en god dag kjemper vi om en trippelplass, sier rytter Elisabeth Jensen.
8. Motgang:
Flere gode montéhester her, med sterke tider. Hun er ikke av de hurtigste, men styrken er god. Jeg håper å henge i en rygg fremover, og med full klaff underveis er hun god nok til å være på trippelen, sier rytter Cecilie Kolstad.
9. Papsen:
Jeg skal prøve å få en fin rygg. Han gikk veldig bra på Biri og jeg håper på en plass der fremme, sier rytter Hanne Borgli.
10. Hjerteborken:
Han er ikke lett å vinne med, men henter stort sett fine premier. Vi satser på å være på trippelen, sier rytter Elsie Hafskjold.

11. Eirik: Jeg kjenner ikke til hesten, men han er i god form. Uansett er 40 meter langt bak på sprint, sier rytter Kristine Kvasnes.
Det er en fin hest å ri og sprint er en fordel. Han var veldig god da han vant på lørdag, sier Silje Kristin Eilertsen som godkjente hesten i monté.

12. Tronstuelden:
40 meter er mye å hente på sprint når det er gode hester på strek og 20 meter tillegg. Sist montéløp satt vi bom fast, og med luke tror jeg vi hadde vunnet. Hesten har vist veldig fin form de siste startene, og han henter seg nok en fin premie igjen. Hvis det klaffer litt underveis kan vi fort dukke opp på trippelen, sier rytter Siv Emilie Løvvold.
13. Gil Rau Jo:
Jeg har aldri ridd han før, men han er flink i monté og møter gode hester, så jeg håper på en premie, sier rytter Iselin Teigen.
14. Aprilia H.:
Det er mange gode hester i løpet, så det er best mulig premie som gjelder, sier rytter Renate Aarlie.
15. Heffalompen:
Han er i form og har vært behandlet siden siste start. Bakspor er fint siden det blir mindre hester rundt. Det er bare galopp i mot, sier trener Hege Larsen.