Reisebrev fra "over there"...

08.03.2012
Artikkelbilde
Et av innslagene under oppholdet på Pompano Raceway var at Stall Wassberg var sponsor for et av løpene under stevnet.

Banens mangeårige champion Ove Wassberg er nyss ankommet hjemlandet etter en opplevelsesrik ferietur som blant annet inkluderte å kjøre løp på Pomapano Raceway i Florida.

OVE I VESTERLED

Leiv Eriksson  ca år 1000  Kristoffer Colombus  1492   Ove Wassberg 2012

 

Ove Wassberg er hjemkommet  etter sin livs første ferie. Et følge på 11.personer, inkludert Ove med frue har gjennomført en vellykket 12 dagers ferie i Florida, inkludert en ukes cruise i Karribien.

En dag var viet til trav, etter en del forberedelser startet vi 22.februar med en kjøretur til Sunshine Medows som er ett treningsfelt for travere, og pacere. Vi ble tatt i mot på Lindeys farm, hvor det var tilrettelagt for Ove å prøve seg på feltet med en 3.åring. Tilfeldighetene førte til at Frode Fladen var i banen til samme tid, og det ble ett hjertelig møte.

Etter endt treningsøkt gikk turen til Pompano race track i Fort Laudardale, her var Ove satt opp til å kjøre hest nr 9 Four Starz Conway i andre løp. En 7.år gammel vallak. Dette oppsettet fikk han av Peter Pellegrino, som er en av topptrenerne på Pompana. Papirer var ordnet på forhånd, men det gjensto  å ta ut en Florida License før stevnet startet. Vi henvendte oss som avtalt til administrasjonen. Der ble vi ønsket hjertelig velkommen av Racebook manager David Crupi og Direcftor of Racinjg John Yinger.

Disse gjorde det helt klart at så lenge vi befant oss på Pompana skulle vi anse dette kontoret som vårt hjem. Direktøren valgte selv å følge Ove rundt på de nødvendige kontorer for at det skulle foregå mest mulig smertefritt å få utstedt lisensen. Hvilket ble gjort på rekord tid. På spørsmål om hvor lenge lisensen skulle gjelde 6mnd- 3år, kom det kontant fra direktøren at lisensen skal gjelde lengst mulig, og rekningen blir tatt av dem.

Tilbake på kontoret  fikk vi dagens program, hvor en helside var viet til Ove. Med uthevet trykk sto det følgende:

POMPANO RACE TRACK TAKKER OVE WASSBERG FOR AT HAN VALGTE POMPANO SOM DEN FØRSTE BANEN HAN KJØRER PÅ I USA.

Videre ble vi gjort oppmerksom på at presentasjon av Ove var på førstesiden hos USTA ( United state trott assosiation) Og om ikke det var nok var det samme innslaget også på første siden til den tilsvarende organisasjonen i Canada.

Før løpet gjorde vi oppmerksom på at Ove ønsket å varme hesten selv før løpet, dette vakte noe oppmerksomhet ettersom det ikke er vanlig at kuskene selv gjør dette. Det ble meget positivt mottatt. Og medførte at de spurte om han ønsket å varme en pacer også. Dette sa Ove begeistret takk til, det var ikke en hvem som helst pacer de fant til han de var en av favorittene i ett annet løp, og hadde en tid på 7.tallet. Det ble gjort oppmerksom på at dette var en noe uregjerlig hest, og var ganske stri. Stor var overraskelsen blant ekspertisen når Ove fikk hesten til å oppføre seg som en liten medgjørlig pusekatt. Dette ble lagt merke til og senere nevnt av banens speaker. Hesten trener var i ekstase og sa at han aldri hadde sett hesten slik.

På stallplassen ble han oppsøkt av legenden Brooke Nickells ( 10000 seire) som ønsket han hjertelig velkommen, og viste seg å være litt av en spøkefugl) Om ikke dette var nok så kommer en annen legende Wally Hennessay ( 8000 seire inkludert 2. Hambiltonian) gående for å slå av en prat, og gi tips før dagens kjøring.

Ove var uheldig med sportrekningen i løpet, og hadde ett nokså umulig niende spor det ble sagt at kun 3% vinner fra dette sporet. Hesten var nok heller ikke av beste kvalitet, det endte første uplassert på 1.13.4.

Løp nr 5 på Pompana  het « Welcome Wassberg Stable Race» Medbrakt seiersdekken fra Bergen Travpark ble utdelt på seremoni plass og reisefølget ble behørig presentert.

Mellom løpene ble Ove intervjuet og på utmerket engelsk fortalte han om sin store opplevelse under dette besøket, samt treningsforskjeller fra det han er vant til.

Undertegnede var til stede for å trå til som tolk, noe som ble helt unødvendig.

Imidlertid følte jeg det nødvendig når Ove fortalte at han planla å slutte med trav om 5-6 år å korrigere noe. Derfor fikk jeg frem at om Ove skulle slutte med trav må han skytes.

Sendingen ble sendt kyst til kyst tilsvarende Norsk Rikstoto, samt i Miami lokal TV. ( Som jeg vil tro er noe større enn NRK)

Ove beveget seg deretter blant publikum, hvor han raskt ble travelt opptatt med autograf skriving.

Når reisefølget ankom Pompana før løpsstart ble vi møtt av Direktøren som meddelte oss om vi trengte noe som helst var det bar å gå til informasjonen, de var blitt gjort oppmerksom på at vår gruppe skulle ha VIP behandling over alt. Og som en selvfølge fant vi to benkerader hvor det sto

« RESERVED VIP GROUP WASSBERG NORWAY»

På skjermene lyste det mot oss  presentasjon av Ove gjentatte ganger, med blinkende rødt CHAMPION 29 TIMES.

Vi som var så heldige å være i Ove Wassberg sitt følge på denne turen opplevde Ove som en enestående ambassadør for Bergen Travpark, og Norsk travsport i særdeleshet.

Beviset for dette kom når direktøren selv takket Ove for at valgte å komme til Pompana, og i dypeste alvor gjorde oppmerksom på at for Ove var det bare å ringe når han ønsket, så skulle han personlig sørge for at det sto 6.bokser klar til han med spon i løpet av to timer.

Oves kommentar etter at vi forlot Pompana var følgende:

« jeg har fremdeles gåsehud på hendene»

 

Karsten Midtun