Deltagerne i Bergens 3 års-festival 2012

Skrevet av Foto: Eirik Stenhaug,  16.10.2012
Artikkelbilde
Frode Hamre sender ut 6 hester til start i årets utgave av Bergen 3 -års festival. Glideable Volo vant løpet i 2010 for samme trener.

Her følger en kort presentasjon av årets deltagere i Bergen 3 års-festival.

1.Credicity

Grunnlag kr. 156.979

Rekord: 1.2.5

Sjansevurdering: Credit Winner-sønnen har vunnet sportrekningen og var gjerne avhengig av det for å kunne hevde seg i dette ulvelaget. Som de fleste Credit Winner-avkom så er dette en ”glänsare” av en hest, og med rygg på favoritten underveis så kan hesten kjempe om den siste trippelplassen.

2.Val D’Amour

Grunnlag kr. 222.980

Rekord: 1.13.9

Mannen bak legendariske Copiad, Färjestad-treneren Erik Bergløf – tar turen til Bergen med sitt 3 års-talent Val D’amour. Love You-sønnen kvalet noe overraskende inn til finaleplass i det svenske kriteriet. Nådde ikke opp i finalen men har notert en 13-tid over distansen og er ventelig en hest som har fordel av tung bane og som i tillegg trolig er godt fornøyd med startsporet. En seierskandidat.

3.Xquisite Chocolate

Grunnlag kr. 994.791

Rekord: 1.11.8

Sjansevurdering:  ”Sjokoladen” eller Xquisite Chocolate som er hennes egentlige navn, må fra dette startsporet finne seg i å tildeles favorittstempelet i det som kan være tidenes kvalitetsfelt i Bergen 3 års-festival sin historie. Chocolatier-datteren har nok ikke fordel av distansen, men på sitt beste så skal hun kunne stå den på beste måte. Tetkjenning virker sannsynlig og da skal det bli vanskelig å ta seg forbi denne fantastiske hesten.

4.Arctic Liam

Grunnlag kr. 65.000

Rekord: 1.18.6

Sjansevurdering: Møter her tøffere motstand enn hva den noen gang kan komme til å møte, men starter siden det er hjemmebane. Kan rekordforbedre seg kraftig, men er normalt sett uten sjanser.

5.Support Justice

Grunnlag kr.513.000

Rekord: 1.14.4

Sjansevurdering:  I denne egentrentehesten har Geir Vegard Gundersen en juvel som han kan få glede av i mange år. Var uheldig i kriteriefinalen og gikk glipp av beviset som årgangens beste.Hesten virker bortimot komplett selv om den kun er 3 år. Er sterk og har riktig innstilling - kan få litt posisjonsproblemer fra spor 5, men med klaff i løpet så er det en reell seierssjanse.

6.Thai Broadway

Grunnlag kr. 480 000

Rekord: 1.15.0

Sjansevurdering: Er det ”lokale håpet” i og med at hesten er eid i regionen. Står i trening hos Trond ”Buller’n” Anderssen og har starthurtigheten og et jordvinnende trav som sin fremste egenskap. Skal opp til eksamen denne gang, men vi er ikke fremmed for at hesten kan sette farge på løpet og er en trippelkandidat med klaff.

7.Megamuscle

Grunnlag kr. 202.000

Rekord: 1.13.6

Sjansevurdering: En av Hamre-stallen sine deltagere i løpet. Denne her kan være feltets ”dark horse” – her har man sålangt ikke sett bunnen av hva hesten kan. Sporet ikke ideelt, men hesten kan ta i vei så pass bak bilen at det kan løse seg. En outsider i seiersskampen.

8.Polar L.B.

Grunnlag kr. 359.888

Rekord: 1.11.2

Sjansevurdering:  En av 2 svenskegjester og hvilken hest dette er. Har vært matchet i knalltøffe lag og noterte seg for en 11-tid på svensk mark for knappe 2 måneder siden. Har fått norges landschampion opp i sulkyen og dette er en hest vi virkelig gleder oss til å se på bergens grus på lørdag. Vi mistenker at hesten på en topp dag kan vinne dette løpet fra bortimot alle posisjoner.

9.Vasadu

Grunnlag kr. 155.000

Rekord: 1.15.2

Sjansevurdering:  Hesten med navnet som i Norge tilsier at man må få det gjentatt – er en unntakshest som har vunnet 8 av 13 løp i år. Denne gang er det opp til bevis for Classic Photo-sønnen, men fra et perfekt spor så er hesten såpass kapabel at en trippel-plass ikke er umulig.

10.Underpaid Hanover

Grunnlag kr. 66.000

Rekord: 1.15.4

Sjansevurdering: Blir gjerne Hamre-stallens minst påaktede deltager. Er litt ferskere enn en del av konkurrentene, men var kraftig forbedret i sin siste start. Smyger med og sier seg nok fornøyd med en premie mot denne konkurransen.

11.Valley Ivan

Grunnlag kr. 211.526

Rekord: 1.11.5

Sjansevurdering:  Alf Lennart Bæverholm er en av travets mest hardtsatsende heste-eiere og i Valley Ivan har forretningsmannen en meget flott 3-åring. Chocolatier-sønnen har ikke helt vist den store vinnerviljen i alle løpene vi har sett den – men det kan løsne og kapasiteten er uovertruffen. Må klaffe en del fra dette sporet, men skal ikke helt regnes bort.