Vellykket travgalla på Bergen Travpark

03.02.2013
Artikkelbilde
Håkon Steine - som alltid en glad travamatør, lørdag fikk han fortjent oppmerksomhet som årets heste-eier på Bergen Travpark i 2012

Travgallaen på Bergen Travpark har blitt en flott tradisjon som også i år ble en suksess. Festpyntede mennesker i godt humør så ut til å ha en flott kveld.

Gallaen ble ledet av lokale krefter i kraft av banens daglige leder Atle Lundgren Hansen og sportsansvarlig Jan-Inge Ringen. Det ble utdelt priser av ulike slag - det som er litt særegent med travgallen i Bergen er at den i all hovedsak fokuserer på prestasjoner utført PÅ Bergen Travpark samt prestasjoner foretatt av hester oppstallet i egen region. Travet i Bergen har mange legionærer, altså hester som står oppstallet utenfor egen region. De prestasjoner disse hestene har levert, har man all verdens stor respekt for - men under gallaen så er de som skrevet det lokale som blir æret og hyllet.

Det ble delt ut priser i forbindelse med monteløpene gjennom året. Rytterne Victoria Steine, Caroline Morken og Kristine Kvasnes - og trenerne Gaute Lura, Jostein Finne og Ove Mæland fikk her tildelt sine respektive oppmerksomheter. Rekruttserien, kuskeserie for de yngste fikk sine vinnere i form av Kristine Kvasnes, Lene Bjånes Indrevær og Ingrid Helland Olsen.

Årets montehester med bakgrunn i resultatene levert på Bergen Travpark,  ble Nordstjernen D.K og Pål Stjernen

Championatene gikk i 2012 til Åsbjørn Tengsareid, Svein Ove Wassberg, Malin Berås og Håkon Håvardstun.

Årets avistipper til løpene på Bergen Travpark ble dyktige Anders Olsbu i Verdens Gang.

Odd Storetvedt ble æret og hyllet for jobben han gjorde som tidenes første folkehest-trener på Bergen Travpark.

Håkon Steine ble tildelt en fortjent og populær pris som årets hesteeier. Håkon hadde i 2012 et veldig bra år med sine egenoppdrettede hester. Vertigo-oppdrettet kjørte i 2012 inn mer enn 800 000 kroner.

Årets mestseirende hest på Travparken ble You Va Bene - hesten vant 7 løp og hadde i tillegg flere trippelplasseringer enn Knell som også var en seiersmaskin på Travparken i 2012.

Som en hyllest til Steggsjura, som er lokalt oppstallet - ble også denne hesten hyllet for sin fantastiske seier i DNT's 5 års-løp for hopper på Drammen Travbane i August måned.

En 28 minutter lang videokavalkade som opppsummerte høydepunktene på Bergen Travpark i 2012 - ble som alltid en suksess, mange publikumsfavoritter fikk høylydt applaus under visningen.

Det må også rettes en takk til traventusiast Jan Gjennestad, også styremedlem i Bergen Travpark AS  - for den innsats han har lagt ned i den skriftlige årskavalkaden som han i samarbid med administrasjonen ved Bergen Travpark har produsert. Kavalkaden ble delt ut til de fremmøtte på gallaen.

Vi takker de fremmøtte for denne gang - mange godord vanket det for mat og opplegg. Arrangøren har mål om å kunne utvikle gallaen enda litt til til neste år og vi ønsker alle som en, tilbake da. Samt at vi ønsker oss mange "stolte øyeblikk" på Travparken også i 2013.

Årskavalkade pdf