Vellykket ponnilandsleir avviklet

25.06.2013
Artikkelbilde
Her et bilde fra åpnings-seremonien.

Den nasjonale ponnilandsleiren ble i år avviklet på Bergen Travpark. Rammene ble etterhvert perfekte og det vanket mange gode tilbakemeldinger på arrangementet.

Tilreisende fra fjern og nær hadde lagt turen til Bergen denne helgen. Rundt 100 ponnier og det samme antall kusker, hadde sammen med sine nærmeste - satt av helgen til ponnilandlseir. Det var ikke de beste værmeldinger i forkant av arrangementet, men etter som helgen gikk - så ble det mindre og mindre vær å bekymre seg for.

Noen av deltagerne ankom Bergen allerede torsdag, og fredag kveld var det mottak med pizza og litt kursing av de yngste rekruttkuskene. Lørdag startet man med en verdig innmarsj, åpningstale ved styremedlem i DNT, Elin Bergseth. Deretter så fulgte løpene på rekke og rad. Hele 13 løp ble det avviklet lørdag. Det sportslige høydepunktet var selvfølgelig ponnien Piggybank sitt fantastiske løp der den noterte kilometertiden 1.36.8. Den raskeste kilometetiden notert av en travponnihoppe noengang.  

En påfølgende premieutdeling i restauranten på Travparken - den kulminerte med en overraskelses-konsert med Idol-deltager Håvard Leite og hans onkel. Lørdagen ble avsluttet med diskotek før både stuptrøtte unger og foreldre tok kvelden.

Søndag startet med regn, men det tok ikke lang tid før solen omkranset Travparken på ny. 11 løp stod på programmet søndag og disse ble raskt og effektivt avviklet slik at de lengst tilreisende kunne ta fatt på hjemveien før det ble altfor sent.

Tilbakemeldingene fra deltagerne virker å gå i retning av stor tilfredshet og selv om det alltid er forhold som kunne ha vært gjort bedre og annerledes, så skal arrangørene være stolte av arrangementet som ble levert. Bergen Travpark og Vestenfjeldske Travforbund er nok klar for en ny ponnilandsleir om ikke så altfor mange år.