Tekno Odin, Tjomsland og Hamre

21.10.2013
Artikkelbilde
Tekno Odin - en konge, her utsmykket som vinner av Jacob Melands Æresløp 2013

Tekno Odin må fortsatt tåle å leve med betegnelsen "verdens beste kaldblodshest" etter lørdagens oppvisning på Bergen Travpark. Øystein Tjomsland og Frode Hamre satte også spor etter seg.

Fra de 3 første løpene tar vi med oss at avlshingsten Viggo hadde en god dag. 2.plass til Miras Frigg bak en strålende opplagt vinner Våler Flaks i det 1.løpet. Så slo Vikar til med en meget sterk seier, denne hesten har potensiale - for Svein Ove Wassberg i det 3.løpet. Mellom der så slo lillebroren til Maharajah, Pasha - til med en ny "tet-fra-start-til-mål-seier" for dyktige Pål Buer. Honnør også til Tattoo Widow som nærmer seg sin første seier på norsk jord.

Tekno Odin leverte et løp for minnebokene i Jacob Melands Æresløp, dog må det også nevnes at å få 4 hester på målfoto i kaldblods-eliten, er ikke mange arrangører forunt. Timian Scott sine lange kliv kan bli tøft nok å stå i mot for noen og enhver i fremtiden. Banerekord fikk han også med seg. Felles for begge disse elitehestene, er at de er lokalt eide.

Videre utover dagen så fikk vi se Sjeikens Gull holde unna for Rappo før Mustoyevsky avgjorde en spennende Bergen 3 års-festival til sin fordel. Per Oleg Midtfjeld kusket og Frode Hamre trente nær sagt som vanlig vinneren i Bergen 3 års-festival.

Nyland er en hest til å bli glad i, lett i steget og er i tillegg billedskjønn. Avlet under lokale Feseth Lynet så gjorde det seieren enda mer hjemmekjær i løpet til minne om Nils. A. Skjold. Lokale Åsakjappen viste endelig frem hva den kan, eieren ble belønnet i 50 000 for 2.plassen.

Deloria stod til for å vinne i V75 5(grunndivisjonen)og gjorde da også det, dog nærmet Restless Explosion seg faretruende.

Mr. X.F.Royal ville ikke ta på seg oppgaven å gå utvendig for Broadway Legs i Kniksens Æresløp, da ble det enkelt for Geir Mikkelsen som satt bak Broadway Legs også denne gang. Hamre-stallen beslagla hele trippelen også i dette løpet.

Avslutningsvis så slukket Lightsonlightsoff lyset på de fleste bongene, da hesten noe overraskende tok seg av V75-finalen. Zarbaro Boko spurtet bra til 3.plass etter sen åpning.

Neste løpsdag er søndag 27.oktober og neste V75-omgang er lørdag 11.januar 2014