Solen skinte og mange høydepunkter.

01.06.2014
Artikkelbilde
En av travsportens hedersmenn, Martin Austevoll - ble lørdag hedret av ekvipasjen Elmer/Tom Erik Solberg. Solberg satte stor pris på å vinne akkurat dette løpet.

Årets 2.V75-stevne på Bergen Travpark var velsignet med et herlig forsommervær. Travparken lå badet i sol og det var mange glade vinnere og flott travsport.

 

14 Elmer i V75-6 leverte en strålende innsats i det som også var Martin Austevolls Æresløp 2014, og er nå oppe i et grunnlag på 950 000 kroner. Snart er Åsajerven-sønnen millionær: - Hesten var kjempegod, smilte Tom Erik Solberg.

V75-6, Martin Austevolls ærsløp, hadde 7 Juniorprinsen som tidlig anfører. Han la opp til et hardt tempo, 1.24 første 1000 meter. Da var favoritten 14 Elmer på plass utvendig. Ut av siste sving koblet Elmer seiersgrepet og stakk inn til son 16. seier i det 41. forsøket. Og snart er han millionær:
- Hesten var kjempegod også idag, og jeg har hatt tro på ham hele uka, smilte Tom Erik Solberg. Stall Rotela eier hesten som vant på 1.24,1v/2120 meter.
- Martin Austevoll var et forbilde for meg, og dette var et løp jeg virkelig ville vinne. Han er sterk og god, men fungerte ikke optimalt idag. det var en fantastisk prestasjon at han holdt seg i trav. Lars O. Romtveit har gjort en kjempejobb med denne hesten, sa Tom Erik Solberg - tilbake på gamle trakter.

Prima 4-åring
V75-1 hadde bare syv hester til start, men Kong Olav Vs æresløp ble likevel et pangløp. 2 Solakongen dro unna i tet og bød på 1.24 første 1000 meter. I sisterunden hadde han tidlig gjort sitt. En tøff 3 Eikmann overtok, hadde en lengde gjennom siste sving, men 6 Nyland kom farende for Rune Wiig og hadde koblet grepet tidlig på oppløpet. 7 Junifaks fikk flott ryggløp, men måtte konsentrere seg om å fighte seg forbi Eikmann i kampen om sølvmedaljen. Nyland var rett og slett for god:
- 4 Odd Herakles feilet foran oss på siste langside, men Tom Erik Solberg dro korrekt ut i galoppen, så det ble ingen problemer for oss. Jeg merket i siste sving at Junifaks slet med å holde følge, og jeg så at tethesten Eikmann var kjørt. Jeg skjønte at det gikk mot seier tidlig på oppløpet, smilte Rune Wiig - fast makker på 6 Nyland som nå fikk 60 000 kroner for å vinne på flotte 1.24,3v/2120 meter. Stall Ja-Vert er eier av Derby-håpet som nå vant for sjette gang på 16 forsøk. Jon M. Sunde trener V75-favoritten:
- Han gjør en ypperlig jobb med hesten. Det er en fryd å kjøre Nyland, fortsatte Rune Wiig - vel vitende om at han kjører en av 4-års-årgangens beste hester. Utgangsverdien i V75 var 23 kroner.

Første siden 2009
V75-2 var opprinnelig skrevet ut som et rammeløp, men ble plassert innenfor V75-rammen. Det satte nok Lars Tore Hauge stor pris på - siden han dermed fikk bokført sin første V75-seier siden 2009:
- Det var jammen på tide! Og 10 Rams Lilja er en hest jeg har god tro på fremover. Jeg har ikke vært tøff mot henne i trening, og det skal være mye å gå på. Idag vant hun uten å være på topp. Hun koblet greit grepet på lederen, og hun svarte greit opp på slutten, så hun er på riktig vei. Ikke glem at denne hesten satte banerekord for 3-åringer på Biri ifjor, så det bor endel i henne, understreket Lars Tore Hauge etter at Rams Lilja hadde vunnet som et fjerdevalg i V75 og sendt verdien opp i 112 kroner. Stall Rams eier H.G. Balder-datteren som fikk 15 000 kroner for å vinne på 1.29,9v/2140 meter.

Hop hadde tur
- Jeg er helt enig. Her hadde vi tur!, sa regjerende landschampion Vidar Hop etter å ha styrt 5 Credicity inn til seier i V75-3. V75-smellen fikk et nydelig løpsopplegg i ryggen på ledende 4 Zarbara Boko, men hadde flaks siden 2 Megamuscle slo over i passgang utvendig for lederen tidlig på oppløpet. Om ikke, hadde Credicity aldri fått åpning:
- Jeg var egentlig på vei ut i annetspor mot siste sving, men luka ble tettet igjen. Derfor måtte jeg igjen styre opp i rygg på zarbara Boko. Vi hadde flaks som fikk luka, men hesten var god, også, understreket Vidar Hop etter at Credicity hadde vunnet på 1.12,8a/1600 meter. Den danskeide, Frode Hamre-trente 5-åringen fikk 60 000 kroner for seieren. I V75 var vinneren et femtevalg, og verdien var nå 1265 kroner.

Så smalt det
I Rappfots æresløp, travrittet, smalt det. Betrodde hester som 2 Føylnand Viktor, 3 Nordby Sleipner og 12 Friskus feilet seg tidlig bort. 14 Norheim Faksen kom fykende på siste langside etter tidlig galopp og virket seiersfarlig, men en knallgod 11 Ara Faks hadde overtatt mot siste sving og forsvarte seg glimrende til seier - foran en godt spurtende 7 Alsaker Torres. I V75 var 11 Ara Faks en kjempeoverraskelse - stod for bare 1,8 prosent av innsatsene. Kristine Lier var fjellstø rytter på ellevtevalget som sendte verdien opp i 30 207 kroner. Hun eier hesten selv. Per Arvesen trener:
- Jeg har hatt god tro hele uka! Hesten var veldig bra i travritt på Sørlandets travpark sist, og jeg trodde virkelig på en plass i toppen idag. Vi fikk ikke noen drømmestart, men hesten var veldig bra og vant sikkert. Hesten har slitt med helsa, men nå er han bra. Dette var utrolig morsomt, smilte Kristine Lier om Ara Faks som vant på 1.25,1v/1640 meter og fikk 50 000 kroner for jobben.
- Det er en hest som adri tar ut mer enn han må. Derfor er jeg trygg på at han kommer til å konkurrere til han er 15 år, smilte Per Arvesen, som har 11-åringen i trening.

Derby-kandidat!
En tøff 6 Thai Armani leverte en herlig innsats i V75-5. Etter en drøy første sving kom favoritten fram til ledende 5 Lucky Coral. Farten var 1.15,2 første 1000 meter. Ut av siste sving koblet 6 Thai Armani et råsterke grep og suste inn til overbevisende seier. Per Egil Rygh fra Vestskogen eier den flotte Thai Tanic-sønnen som nå fikk 60 000 kroner for å vinne på 1.14,8a/2100 meter. Frode Hamre trener og kusker den sterke 4-åringen som nå travet sitt kanskje beste løp noensinne:
- Han var veldig bra idag. Geir Mikkelsen markerte umiddelbart at han ville sitte i tet med Lucky Coral, så da slo jeg meg til ro utvendig.Han må hevve seg minst 20 meter til for å være en Derby-hest, men det tror jeg vi klarer. Han var virkelig bra idag, smilte Frode Hamre etter den tredje stallseieren. Thai Armani vant som favoritt og sendte V75-verdien opp i 34 480 kroner.

I V75-6 vant favoritten 14 Elmer. Da steg verdien til 40 009 kroner.

Råsterk dame
V75-finalen hadde lenge 5 M.T. Heliconia som leder, men i sluttfasen var det de mest betrodde som gjorde opp. 4 Scarlett Gede var tidlig framme hos lederen og koblet grepet tidlig på oppløpet. 12 M.T. Good Looking tro til med en herlig langspurt og var ikke mye slått, men enda bedre spurtet 9 Tattoo Widow, som kom akkurat for sent til å hente igjen en tøff Scarlett Gede. Sistnevnte vant på 1.14,4a/2100 meter, er eid av Vestmarka AB og fikk 60 000 kroner for å vinne for Kristian Malmin.

Riktig V75-rekke ble 6 Nyland - 10 Rams Lilja - 5 Credicity - 11 Ara Faks - 6 Thai Armani - 14 Elmer og 4 Scarlett Gede. Syv riktige gir 47 747 kroner, mens seks riktige gir 209 kroner. Det ble ikke utbetaling for fem riktige.