Høydepunktene stod i kø.

12.10.2014
Artikkelbilde
Stor stemning når Thai Broadway kunne bokføre årets 2.storløps-seier på Bergen Travpark - trolig en statistikk de lokale eierne kan leve godt med

Det ble som ventet en løpsdag med mange flotte travsports-prestasjoner på Bergen Travpark denne storløps-lørdagen. Her følger et lite resyme av løpsdagen

De 3 første løpene hadde alle det til felles at det var lokale trenere og kusker som tok seg av seiers-sjekkene.

Løp 1: Apollo Hornline, kusk Svein Ove Wassberg og trener Gaute Lura. En allrounder av en hest dette og som duger i større sammenhenger.

Løp 2: Reggae La Marc, her har Ove Wassberg fått tak i en nyttig hoppe som kan komme til å vinne flere løp. Som så mange andre hopper med tæl og teknikk, så er også denne etter Dream Vacation. En avlshingst som avler oppsiktsvekkende gode travermerrer.

Løp 3: Ramsjerven, Lars Tore Hauge fikk kaldblodsrasen inn med morsmelken og det virker som at Ramsjerven har "kommet hjem nå". Hauge har i hvertfall forvandlet den tidligere notoriske galloppøren til noe som nå ligner den kapasitetshesten dette er.

Spennende 3-års-festival
V75-1 var Bergen 3-års-festival. Det ble et meget innholdsrikt og spennende oppgjør. Norgesdebuterende 5 Global Republic dundret til tet og svarte opp favoritten 7 Juniata Hanover. Første 500 ble passsert så radig som 1.08,7. Snart gikk 1 Chocolate Day ut i posisjonen utvendig for lederen. Juniata Hanover kom seg ut i annet par utvendig tidlig på siste langside. I front var Global Republic fortsatt frisk, passerte kilometeren på 1.14 og forsøkte å rykke i siste sving. 1 Chocolate Day gikk ned i rygg gjennom siste sving, gikk ut i angrep igjen på oppløpet og klarte å innhente en overraskende god Global Republic på målstreken. Per Oleg Midtfjeld kusket den Frode Hamre-trente hoppa som er danskeid. Førstepremien lød på 100 000 kroner, og vinnertiden var 1.14,4a/2100 meter.
- Vi var ikke med på åpningsrushet, og jeg gled ut i dødens etter 600 meter. Det var en flott prestasjon av 3-åringen, men jeg var ikke sikker på at vi var fremst. Thor Borg gratulerte meg etter målpassering. Selv om jeg hadde den gode følelsen, så var jeg ikke trygg. Det var dog kjempeartig at det holdt. Frode Hamre hadde rigget til hesten på en flott måte, og jeg håper ikke dette var siste gang jeg fikk kjøre denne hesten, sa en fornøyd Per Oleg Midtfjeld.

I V75 var vinneren nest mest spilt, og utgangsverdien var 46 kroner.

Suksessen fortsetter
Folkehesten Klosterskogen har vært som et eventyr for de mange eierne. Nå bokførte 3 Osceola årets femte seier i det 17. forsøket og sendte årsbruttoen opp i 329 500 kroner. Fra tredje par utvendig satte favoritten fart på siste langside, koblet umiddelbart grepet i siste sving og forsvarte seg til knepen seier - verd 60 000 kroner. Tom Erik Solberg kusket hetsen som hans samboer Torill Klemensen har mye av det daglige treneransvaret for. Nå ble vinnertiden 1.13,1a/1600 meter:
- Men på en dårlig dag. Med tanke på det flotte løpsopplegget vi fikk, så burde han egentlig vunnet enklere, syntes Tom Erik Solberg. Nå håper han at hesten forblir i hans eie også etter Folkehest-auksjonen på Bjerke 22. november.

I V75 var vinneren stor favoritt. Verdien var nå 72 kroner.

Så smalt det
I V75 var det nær å bli detonert oddsbomber både i det første og andre oppgjøret, men i det tredje løpet smalt det. 2 Smedtora stod for bare 0,4 prosent av innsatsene. 3-års-hoppa fikk et flott løp som toer bak 3 Homme Balder - som dro hardt unna i Nils A. Skjolds æresløp. Tilleggshestene fikk det tungt da Ole Johan Østre la opp til et jevnt 1.28-tempo bak tetehesten. Favoritten 13 Jærvsørappen hadde omtrent 100 meter fram da runden gjenstod. Jomar Blekkan styrte i angrep på siste langside. Jærvsørappen travet en rå sisterunde til tredje, men var uten nubbesjanse til å hente de to fremste. 3 Homme Balder så ut som en klink vinner midt i siste sving, men så begynte han å bli sliten. 2 Smedtora nærmet seg meter for meter og var fremst kort før mål. Hestekaren Torbjørn Smedsrud fra Fåberg eier Horgen Tora-datteren som fikk 100 000 kroner for å vinne på 1.29,9v/2100 meter. I totoen ga hun hele 119 ganger pengene tilbake.
- Jeg snakket med Torbjørn Smedsrud i forkant. Han mente at hoppa kunne rundt 1.29 og at en premie ville være bra. Så ble det seier, og det var jo kjempeartig. Jeg fikk dessuten dette oppsittet på grunn av forfall fra Olav Mikkelborg, så for meg ble jo dette en perfekt dag. Jeg så i siste sving at de hadde for langt fram bakfra, og tethesten begynte å bli stiv i taka. Jeg skjønte at vi ville nå fram. Det er godt at jeg er travkusk og ikke spiller, for det var ikke i mine tanker at vi skulle klare å vinne, smilte Kai Johansen.
- Dette var "artig", sa Torbjørn Smedsrud etter den høyst overraskende seieren. Han har tre løpshester, og nå ble det sekssifret sjekk på den yngste:
- Forhåpningene stg i siste sving da jeg så at hun nærmet seg lederen, men jeg hadde ingen tro på forhånd, sa den overraskede eieren.

En av de største oddsbombene i V75-historien sendte verdien opp fra 72 til 6554 kroner.

Ren, skjær glede...
...ble det på seremoniplass etter at favoritten og hjemmehåpet 1 Haukeli Hildur tok seg av V75-4. Hoppa overtok teten etter en halv runde og la opp til jevn 1.28-fart. Hun holdt unna til sikker seier for Odd Storetvedt:
- Dette er uvirkelig. Vi har plundret mye med denne hesten, og det har vært mye stang ut, men idag ble det seier. Dette er ubeskrivelig; helt fantastisk, sa en mildt sagt glad eierinne, Heidrun Moen fra Voss. Dette var Haukeli Hildurs femte seier i år og den fjerde på rad.
- Hun er "fæl" i trening, men vi har funnet et opplegg som fungerer. Hun var ute av det flere ganger, og man måtte "kjøre hest", men seieren ble jo egentlig veldig enkel. Hun ble rettere og finere å kjøre da vi fikk teten og kom oss inn i førstespor. Dette var veldig morsomt, sa formkusk Odd Storetvedt etter favorittseieren. Førstepremien i løpet var 60 000 kroner og hjemmelaget forsynte seg grovt at den totale premiepotten i dette løpet.

I V75 var vinneren favoritt, og verdien var nå 11 768 kroner.

Ny smell
I V75-5 kom det en ny smell. 8 Be My Gangster gj0orde grovjobben utvendig for ledende 4 Bungee Jumper og så ut til å trave mot V75-seier, men ute i banen kom 11 High Photo i en flyevnde finish for Eirik Høitomt etter å ha innledet i tredje par utvendig. dermed kunne eier Torstein Skjaker, trener Kjetil Helgestad og kusken glede seg over seier på 1.15,7a/2100 meter og 50 000 kroner innkjørt.
- Vi fikk et flott løpsopplegg. Det var langt fram til Be My Gangster tidlig på oppløpet, men han stod på fint og vant knepent, men sikkert. Idag har jeg knapt løst en krone, så det var egentlig på tide. Jeg fikk tro i siste sving, for da kjente jeg at hesten hadde krefter spart, smilte Eirik Høitomt.

I V75 var vinneren sjettevalg, og verdien var nå mer enn 200 000 kroner.

"Hjemmeseier i Kniksen-løpet"

4 Thai Broadway er eid av Stall Grosserer, som har Terje Aspevik som "formann" og alle eierandelene er på vestlandske hender:
- Nå er Trond Anderssen kvitt problemene på stallen, men nå skal vi ha det morsomt fremover. Kniksen var en mann vi elsket her i Bergen. Jeg kjente ham godt, siden vi begge etterhvert ble trenere. For meg betyr denne seieren enormt, smilte Terje Aspevik.
Gunnar Austevoll var fornøyd seierskusk:
- Jeg hadde bestemt meg for å teste i tet idag om vi kom oss dit. Hesten kjentes bra hele veien, og det var deilig at det holdt. Han er på vei opp mot toppformen han hadde i Europa-Derby i Sverige. Jeg var usikker på formen, men Trond Anderssen ringte meg i formiddag og sa at han trodde at formen var på plass. Hesten lå litt hardt på underveis, og jeg var redd for at han skulle tappe seg for mye på krefter, men han holdt sikkert unna. En bra prestasjon, syntes Gunnar Austevoll. Vinnertiden ble 1.14,1a/2100 meter, og førstepremien var 100 000 kroner.
4 Thai Broadway i V75-6 var et fjerdevalg i spillet. Verdien var fortsatt over 200 000 kroner.

Tveiten til slutt
I V75-7 stakk 4 Tin Tveiten til tet og ble der til mål. Betrodde 7 Bork Odin fikk en trøblete start, men kom etterhvert ned i lederryggen. 1 Ulsrud Tea var overraskende bra med fra start og gled ut i posisjonen utvendig for lederen etter en halv runde. 9 Tekno Odin lå i tredje par utvendig - i ryggen på 10 Timian Scott, som viste tretthetstegn mot siste sving. Der feilet 9 Tekno Odin i angrep, og oppløpet ble en spennende duell mellom en tapper Tin Tveiten og en minst likke tøff 1 Ulsrud Tea. Tin Tveiten holdt unna til seier for Geir Mikkelsen. Kåre Refsland trener hesten som han er deleier med sammen med Edvard Lindalen.Oppdrettet av lokale Martin Fjelltveit.
- Jeg så at Bork Odin var ute av taktene. Da steg optimismen. Jeg slapp egentlig taket i tømmene på slutten og lot ham ordne opp selv. Det gjorde han. Tin Tveiten strakk på seg og holdt unna. Dette smakte herlig, smilte Geir Mikkelsen. Førstepremien for å vinne Jacob Melands æresløp var 100 000 kroner. Vinnertiden var 1.21,9a/1600 meter.

Riktig V75-rekke ble 1 Chocolate Day - 3 Osceola - 2 Smedtora - 1 Haukeli Hildur - 11 High Photo - 4 Thai Broadway og 4 Tin Tveiten. Ingen klarte syv riktige. Dermed blir det jackpot neste lørdag på Momarken Travbane Seks riktige gir 5412 kroner, mens fem riktige gir 200 kroner.