Kjenner NM-vinner - flotte storløpsvinnere

07.06.2015
Artikkelbilde
Viking Va Bene - en stilstudie i kraft, vilje og forflytningsevne.

Det ble en flott lørdag på Bergen Travpark - spenningen i NM for stallansatte ble først utløst i mesterskapets siste løp og før det hadde Viking Va Bene tangert en banerekord.

• Trenernestor Ove Wassberg vinner "alltid" et løp under NM for stallansatte - dog utenfor mesterskapsløpene. Denne gang med nyervervelsen Hopeful Tooma som virker til å være et bra emne. All honnør til Ove'n som stadig vekk dukker opp med nye hester på Travparken. Uvurderlig.
  • Det første NM-løpet ble veldig udramatisk. Herman Tvedt styrte forhåndsfavoritten Red November rett til tet og siden ble det spill mot et mål. Trener Ove Kenneth Karlsen har fått fin sving på den billedskjønne Face Of Speed-sønnen.
  • Ingen satt fast i det 3.løpet som var 2.avdeling i NM for stallansatte. Det ble kjørt hardt hele veien og strekhestene lot ikke tilleggshestene få komme inn i matchen. Ole Christian Kjenner kjører kaldblods med stø hånd og la grunnlaget for NM-seieren når han sendte Lykkje Pål inn til seier
  • V75 1/Ketil Hansens Minneløp ble i bunn og grunn en parademarsj for Viking Va Bene, fjorårets Derby-vinner var tilbake på vinnersporet og uten at hesten ble kjørt i bunn så noterte den seg for tangering av banerekorden for norskfødte eldre hester(Shan Rags) på 1.11.8
  • De 2 forhåndsfavorittene i V75 2 gjorde som ventet opp i V75 2. Skeie Kongen ble for sterk for hjemmehåpet Ida V.A(som likevel gjorde et meget bra løp) og Silje Kristin Eilertsen meldte deg med seieren inn i mesterskapsdiskusjonen og sendte samtidig Svein Ove Wassberg ut av den diskusjonen når Ida V.A "bare" ble nummer 2.
  • Kjetil Djøseland er en kaldblodstrener av rang og i Kleppe Snigen så har han en sterk og reell hest som duger i alle de større sammenhengene. Over 2600 meter så viste hesten seg som den beste i et løp der favoritten Møller Faks falt tilbake til sine gamle galoppsynder.
  • Svein Ove Wassberg kunne ikke og vant ikke NM for stallansatte men han vinner ofte og av og til også når man ikke helt venter det. I Eldings Æresløp så satt han opp bak Valdres-hoppen Lome Oda. Dog for tiden i trening hos Ove Kenneth Karlsen. Kombinasjonen av geografisk variasjon viste seg uovervinnelig og Lome Oda ble årets vinner av Eldings Æresløp.
  • NM for de stallansatte hadde altså spenning til siste slutt og selv om det var Dag-Sveinung Dalen som vant det siste NM-løpet med Gaute Lura-trente P.O.Super Star så var det på plassene bak at det hele ble avgjort. Ole Christian Kjenner ble nummer 3 med Doremi mens velkjørende Ragnhild Bjørnbeth la beslag på 2.plassen i løpet såvel i mesterskapet - når hun ble nummer 2 med Tinki Rune.
  • Tomeld Ø.K. var den store favoritten til å ta med seg seierssjekken på 150 000 i Veikle Balders Finale, men selv om opphentingen var formidabel så melder man seg som oftest ut av seierskampen i slike løp om man er og må innom galoppen som det Tomeld Ø.K. måtte denne gang. Teddy Gutten Støen var uansett en meget fortjent vinner av løpet og det er fantastisk bukett med gode 4-åringer vi har dette året. Smedheim Solan var tapper toer i løpet. Kolnes Kjell avsluttet storveis og kvelden før så vant Jærvsørappen på 1.24.6 i Østersund. Bare å glede seg til disse hestene møtes igjen fremover
  • V75-dagen ble avsluttet med et løp der Pico's Boy viste sin klasse, det gjorde forøvrig også kusk Eirik Høitomt som satset alt på et kort og vel i tet så "tok han ingen fanger" og lot hesten gjøre jobben. Sigbjørn Kolnes trener også den denne hesten som han gjør med innledningsvinneren Viking Ve Bene