Stor sport og flotte lokale prestasjoner

17.05.2015
Artikkelbilde
Huakåsløpet 2015 ble vunnet av Diadora B.R.

Travsporten fenger som alltid og V75-omgangen 16.mai var intet unntak. Dramatikk og stor sport ble begge deler levert på Travparken denne lørdagen.

  • Føynland Jerven fikk seiersrekken sin brutt og stoppet på 12 strake seire, dog leverte kanskje hesten karrierebeste og slo seg inn til en ursterk 2.plass i dagens 1.løp. Det etter å ha lagt ned 50-60 meter på en innledende galopp. Vinneren Komnes Brazze er heller ingen kasteball.
  • 73-årige Alfred Haaland hadde ikke kjørt totalisatorløp på nær 6 år - med sin egen Sprett Lett så ble det akkurat det. Hest og kusk viste konkurrentene ingen nåde og kusken viste stor grad av ungdommelighet mens hesten fortsatt vel ikke er helt voksen. Dog har sistnevnte fortsatt mye utvikling i seg. Vi gratulerer Alfred for stor tålmodighet og med en flott seier.
  • Kong Olavs Æresløp hadde ikke samlet bredden, men et knippe av de beste kaldblods 4-åringene var på plass. Trolig også den beste. Tomeld Ø.K. kjørte rett og slett fra Smedheim Solan siste runden, dog skal vi ikke vinkle det slik. Begge hestene er 2 unikum og takk for den travsportsoppplevelsen dere ga oss.
  • Zarbaro Boko er en hest det er lett å like, flott teknikk og hele rammen rundt hesten er et lite eventyr. Når hesten trenes på noen grusveier hjemme i Nordhordland inn i oppløpet suste forbi en hest som er en del av en millionsatsning(Stall Westergaard) så viser det at det nytter for alle og enhver. Når det er sagt så trenger sporten vår begge denne typen aktører - men i en tid der profesjonaliseringen blir større og større så er det viktig at amatørtrente hester også leverer på lørdager. Også dette travløpet ble kjørt på små marginer og løpet ble avgjort ved at vinneren kom seg løs på den siste langsiden og videre kunne legges i angrep deretter. Meningene var delte om det var et reglementært sporskifte her, resultatet blir uansett stående.
  • Ulsrud Tea leverte sin montedebut med brask og bram sammen med Kristine Kvasnes og kunne omtrent defilere oppløpet ned som vinnere av Rappfots Æresløp(15.utgaven) 2015. 1.22.3 er også ny norsk rekord med voltestart over sprintdistanse for eldre kaldblodshopper. Bare å bøye seg i hatten.
  • Thai Voyager kom til Bergen for å fortsette seiersrekken sin etter før dette ha tatt 5 strake seire. Ny seier ble det for den kapable 4-åringen, kanskje ikke på sin beste dag og i rygg på lederen satt Jag Photo fast som en trolig vinner. Men Thai Voyager vant og det vil stå skrevet i historiebøkene til evig tid. Hesten sikter mot Norsk Trav Derby og er ventelig å finne som en av 12 deltagere der.
  • Haukåsløpet hadde kun samlet 8 deltagere og det var jo på fohånd litt skuffende, men muligens var de beste også samlet her. I hvertfall så leverte både Diadora B.R og Indoor Voices upåklagelige innsatser. Førstnevnte innehar spurtkvaliteter som gjør at hun skal bli vanskelig å rå på for sin jevngamle medsøstre fremover. Thor Borg skjøttet kuskejobben på en fremragende måte og hestens oppasser Julie Marie Eikås fikk en minnerik retur til sin opprinnelige hjemmebane. Hesten trenes av Kjetil Helgestad.
  • Hoogerland het vinneren av V75 5.avdeling. Ragnar Johan Risholm har de siste 10 årene vært en sterk bidragsyter til travsporten i Hordaland og det er å regne med at gårsdagens seier med nykommeren Hoogerland vil stimulere til videre satsing. Virigill Boko-sønnen virker til å være en tøff type og kusk Pål Buer var godt fornøyd med norges-debuten
  • Bokli Vind tok turen til Bergen for å vinne  V76 6.avdeling og så han gjorde, et relativt udramatisk løp ble det og Geir Flåten har for tiden en voldsom form på stallen sin. En av landets desidert beste kaldblodstrenere.
  • Åsbjørn Tengsareid "gir seg aldri" og at han da vinner dagens siste løp var vel ikke mer enn ventet, det etter å ha vunnet både med Komnes Brazze og Tomeld Ø.K.før det. Zenit Sun er bra, reisen ble optimal og sluttresultatet ditto
  • V75 ga utbetaling til alle 3 premiegrupper
  • Neste V75-omgang på Bergen Travpark er allerede lørdag 6.juni.