Oppsummering klasseløpshelgen.

14.09.2015
Artikkelbilde
Fornøyde eiere og krets rundt Graceful G.T etter seiersløpet på Bergen Travpark tidligere i sommer - gleden var nok også tilstede søndag.

Norsk travsport har lagt bak seg en fantastisk travhelg og vi oppsummerer her litt av helgen med lokalt blikk.

Fredag var det auksjon på Bjerke og om vi ikke har talt helt feil så kommer vi til at det ble handlet inn i hvertfall 6 hester der enten trener eller eier har Bergen Travpark som hjemmebane. Vi gratulerer med kjøpene og krysser fingrene for hver og en av dem.

Lørdag så var det V75 og divisjonsfinaler på hovedstadsbanen med følgende resultater for lokale interesser:

Daniel Kvamsdal kjørte et flott løp som Bergen Travparks representant i finaleløpet i amatørserien til minne om Per Arne Enholm. Space Bee kunne ikke utfordre vinneren men Daniel kunne bokføre en flott 2.plass i løpet.

I TGN-seriens finaleløp for ungdomskusker tar vi med oss at Vesle Carmen til Tiril Furnes Jørgensen ble nummer 3 etter en flott innsats. Ann Kristin Rasmussen kusket Hornnes Balder som ble nummer 2 i løpet. Herman R.Tvedt ble nummer 5 med Art Nøkkve og Erlend Rennesvik kjørte uplassert med Lykkje Snert. De lokale kuskene er altså med helt i toppen i de nasjonale ungdomsløpene.

I finalen i hoppecupen for kaldblodshester så ble Ida V.A. nummer 6 i tøft selskap og leverte et fint løp.

I finalen i grunncupen så ble Søndre Jerkeld nummer 5 etter å ha sittet litt fast siste del av oppløpet - flott innsats.

I finalen i grunndivisjonen for varmblods så ble Lady Super Stone(eid i distriktet) uplassert.

I finalen i kaldblodscupen så gjorde Vertigo Bjørn et flott løp for Håkon B.Steine. Han er jo som kjent eier, trener, kusk og oppdretter av hesten som ble nummer 6 på km/t 1.23.8 over 2100 meter. Tin Balder, både eid og oppdrettet lokalt gjorde på sin side et enda bedre løp og ble nummer 2 på 1.23.0 - en fantastisk prestasjon. Vertigo Prins, oppdrettet av Håkon B.Steine ble nummer 3 i løpet. Forøvrig et løp totalt dominert av eierinteresser i sørvest-Norge.

Søndag var det klart for klasseløpsfinalene og Svein Ove Wassberg representerte de lokale interessene på sedvanlig godt vis. 258 000 innkjørt stoppet taksameteret på for hans 5 oppsitt og egentrente Graceful G.T leverte en meget flott 4.plass i hoppekriteriet for varmblodshester.

Verdt å nevne er det selvsagt at Tom Erik Solberg med lokale røtter  - hadde en uforglemmelig dag på Bjerke Travbane denne søndagen. 2 kriterieseire og topp kusking i de fleste større løpene denne dagen.