Kilerauen er klar

21.04.2016
Artikkelbilde

Vi er spente, sier nestor Ove Wassberg foran kveldens V65-4. Der starter Folkehesten Bergen;  9 Kilerauen - med en stor og heiende supporterskare ringside på Travparken.

Vi spoler tilbake til 18. februar i år, stedet er stadig Bergen Travpark: Kilerauen kommer ut - fulgt av forventning og spente eiere.
Men det ender i nedtur og styrt.

Betent i halsen
- Han stupte uten å være stri. Halsen var helt betent med flere svære byller. Han fikk ikke luft. Det kom overraskende på oss må jeg si. Etter dette ble han behandlet, blant annet med slimoppløsende. Kilerauen har vært mosjonert hele tiden, men han trenger kanskje ett løp i kroppen. Vi er ihvertfall klare - og dyrlegen har selvfølgelig gitt klarsignal, sier folkehest-trener Ove Wassberg.

- Og eierne er  klare?
- Det er helt sikkert. Folk henvender seg stadig, og de kommer innom for å hilse på. Det er veldig hyggelig. Hesten er grei på stallen, ja egentlig alle tiders og glad i gulrøttene han får. Det er en liten krabat med en fin utstråling. I banen er han frisk å kjøre og litt bakredd.  

- Hva med løpet torsdag?
13 Bjørkeknekten er god og en naturlig favoritt.  Men Kilerauen har vært fin i jobben, han avsluttet siste 500 på 1,25 da Svein Ove (Svein Ove Wassberg, red. anm) kjørte hurtig med ham forrige fredag. Han blir veldig bra på sikt, Kilerauen har skarpe avslutninger. Jeg ville ikke følt meg trygg uten ham på bongene i dag, uttaler Ove Wassberg om Folkehesten som er et 3.valg og en 16-prosenter i V65-4.

Bergen byr på V65, V5 og Dagens Dobbel. Slik er fristene:
18.30: V65
19.07: V5A
19.58: Dagens Dobbel