Fortjent NM-vinner og topp lokal innsats

21.08.2018
Artikkelbilde
Fremtidens kuske-elite var samlet i Bergen lørdag - velkjørende Josefine Eilertsen satte gutta på plass

NM for stallansatte var hovedoppslaget når V75'en ble arrangert på Travparken på lørdag. Til slutt var det Josefine Eilertsen som vant NM og en sjekk på kr 30.000, gitt av Visafo.

Andreplassen gikk til Per Vetle Kals, mens Josefines samboer Adrian Solberg Akselsen tok tredjeplassen.

Imidlertid var det trenernestor Ove Wassberg som innledet dagen i overlegen stil i det første løpet, Gaselle-løpet, med I.T Jaros. Det ble tidlig tet og derfra kjørte han bare fra alt og alle til slutt og vant foran Komnes Troll.

V5-1 var det føste Visafo-NM-løpet, og favoritten Fam B.R. blåste til tet. Derfra styrte Akselsen alt og vant et par lengder foran en bra Absolutelynoexcuse som ble toer. Notèr også at Miss Italiano fortsetter sin nedtelling mot seier, og har på de 5 siste startene nå 7-6-5-4-3. Vinner om 2 ganger???

V5-2 var Visafo-NM-løp nr 2. Parkthemall og Trudvang holdt enkelt føringen, men på første langside ble de overrumplet av Happy Dragon og J.Hansen. Trudvang gikk resolutt ut i dødens og presset opp farten på siste bortre. Bakfra kom Gull-vinner Eilertsen i stor fart med Operandi som sèg i fra på oppløpet og vant med en lengte. Andre gikk til en sterkt forbedret Parkthemall. Se opp neste gang!

Så var det føste V75-1 Enhjørningens løp, og stor favoritt var Magnums Othello. Stjernen til Johnsen fikk en pangstart for kusk Svein Ove og satt i tett etter vel 500 meter. Derfra ble det enkelt for Othello, som tok hestekaren Johnsens første V75-seier noensinne etter 27 år i bransjen. Toer ble en meget god Valle Max. Dagens første hjemmeseier i V75'en.

V75-2 var det tredje løpet i Visafo-NM. To hester var spilt på forhånd, og to hester kjempet om det til slutt. Soten fikk overta ut av første sving og hadde siden full kontroll, sammen med lovende Kals i vokna. Misi Ø.K. måtte gå den tunge veien og ble god toer i mål. Erga Rauen satte bom fast med krefter spart som treer. Se opp neste gang!

V75-3 Tide-løpet fikk en luftig 09-åpning, og når startrushet hadde lagt seg sendte Mikkelsen avgårde Highland Breeze og landet i dødens 1200 igjen. I siste sving presset Mikkelsen opp farten og lenset unna til kontrollert seier. Queenswood avsluttet sterkt og knep andreplassen. Formen på gang igjen!

V75-4 var det siste Visafo-NM-løpet og vårherre tenke det var fornuftig å massedøpe hele feltet, for makan til regnskyll har vi skjelden sett selv i Bergen. Kals tok føringen med ST.Raphael Decoy, og fikk ned i ryggen Key to Candy og Teien Gundersen. John's Boy og Eggen måtte gå den tunge veien utvendig, men var ursterk for dagen og presset seg til tet inn på siste sving. Da kom også luken for Gundersen og Key To Candy. Disse to kjempet hele oppløpet ned og til slutt var det Key To Candy som krysset mållinjen først. Herlig duell i et ellervilt regnvær. Dagens andre hjemmeseier i V75.

V75-5 Fana Stein & Gjenvinning-løpet Innledet flott for Rigel Anne som lett inntok føringen. Etter 600 meter kom favoritten Ruskeli Blesa og Hop flygende og overtok. Mot mål fikk Rigel Anne fritt fram, men en formtoppet Ruskeli Blesa holdt sikkert unna.

V75-6 JA-DEKK-løpet fikk en luftig åpning, og "skriket" Toto åpnet 09. Fra bakspor plasserte Svein Ove Ulisse Kronos i annet par utvendig. Ut i oppløpet så kjører "unge" Wassberg hele feltet og passer på at Kicking Classic ikke får fritt fram fra hans rygg. Vil du bli god kusk, se og lær av den manøveren der. Helt nydelig. Toer ble en godt avsluttende Super Strong.
Dagens tredje hjemmeseier i V75!

V75-7 Klinikken på Travparken-løpet åpnet bra for favoritten Roli Eld som fikk overta fra Solør Svarten. Unge Gundersen fikk tredje innvendig med Troll Solen. i siste sving får Solør Svarten åpning og kaster seg over Roli Eld som forsvarer seg med galopp. Fra tredje innvendig får også Troll Solen åpning i fartsøkningen og Gundersen kontrollerer inn til sikker seier foran en godt avsluttende Søndre Jerkeld. Se opp for Lille Jerkeld neste gang. Dro opp i tredjespor siste runden og stod på flott til fjerde.