Travsport på sitt aller beste

05.06.2021
Artikkelbilde
Midtpunktet og hovedpersonen under dagens V75-løpsdag på Bergen Travpark var og skulle naturlig nok være Ove Wassberg. Nyss utnevnt som "medlem" i travets Hall Of Fame samt med eget æresløp under dagens løpsdag. (Foto: Hestegiden.com)

Lørdag 5.juni 2021 blir en travdag som går inn i historien som en av de aller største på Bergen Travpark. Sterke sportslige prestasjoner i løpsbanen samt at både to-og firbente ble hedret.

Årets andre V75-løpsdag på Bergen Travpark inneholdt på forhånd flere løp med tilhørende deltagere man virkelig kunne se frem i mot å bivåne. Dagen ble innledet av en flott seier til samarbeidsprosjektet til eier/oppdretter Monica Haugland og travtrener Lars Tore Hauge. Treningsarbeidet har de fordelt mellom seg og allerede i karrierens 2.start så kunne 3-årige S.S.G. Torden Brage ta sin første seier.

Deretter så fulgte velkjørende og mannen med en uslåelig Bergen Travpark-rekord, Vemund Madsen Drolsum - opp med en sterk seier med kapable og frem til nå skadeforfulgte Calmass. I dag var hesten sine konkurrenter fullstendig overlegen og Vemund tok sin 4.seier av 4 mulige som kusk på Bergen Travpark.

Tom Erga har både sålangt og for tiden en enda bedre statistikk om man teller antall seire på Bergen Travpark. Etter at denne løpsdagen var over så har han i år nå vunnet 17 av 24 løp som kusk på Bergen Travpark. Dagens første vinner skulle hete Grøtte Viking som også denne hesten vant helt utruet.

V75-løpene innledet med et langløp for varmblodshester.Selv om vinnerhesten holder hus i Rogaland så var det mange lokale knagger å henge seieren på. Kusk Bjørn Steine er etterhvert velkjent, storesøster Charlotte holder hus med trener Stian Svendsen og hesten i seg - den steintøffe hoppen Happy Dragon, fremstod som en svært verdig vinner etter en perfekt styring av unge Steine.

Eldings Æresløp var i år utskrevet som et autostartløp der flere rappfotede kaldblodshopper møttes. Kjappest i beina av alle var 13-år gamle Nordlys Rosa som dundret rundt de 1600-metrene i overlegen stil for kusk Lars Fredrik Kolle. En rørt trener Ole Anton Svinsholt har jobbet hardt og kjempet lenge for resultatmessig uttelling for hesten som han vet at har hatt så mye mer inne enn hun har vist i det siste.

Kong Olavs Æresløp, nå et løp for 4 og 5-årige kaldblodshester - gikk i år til Forus-trener Kjetl Djøseland og hans kapable Kavaleren. Selv med en liten galopp så ble seieren av det sikre slaget. Eirik Djuve, hardtsatsende hesteeier fra Sola er eier.

Ove Wassbergs Æresløp 2021 ble et spesielt løp der hovedpersonen selv nyss fikk tildelt hedersbevisningen "opptak i travets Hall Of Fame" - med dette med i bagasjen så fikk årets utgave av løpet enda en dimensjon ved seg. Selve løpet ble også en sportslig perle med en duell mellom 2 for dagen topp forberedte hester. Kjetil Helgestad-trente Always On Time har i store deler av karrieren hatt bergensen Tom Erik Solberg som sin følgesvenn i sulkyen og i dag var både hest og kusk på sitt beste. Solberg styrte Always on Time resolutt til tet, men fikk straks løpsfavoritten Ferrari B.R. opp utenfor seg i løpet. Disse 2 kjempet side ved side løpet gjennom, men tetløpende Always On Time kjempet helhjertet til mål og vant løpet på kilometertiden 1.10.9 som både er ny banerekord/den raskeste tiden oppnådd noengang på Bergen Travpark. Det er også den raskeste tiden oppnådd på norske travbaner sålangt i år.

Tom Erga har vi allerede vært innom, i dagens 8.løp så kom også hans første V75-seier som kusk i 2021 når han parkerte konkurrentene og tok dagens mest overlegne seier når han sendte kapable Idu Bork inn til favorittseier i V75 5.avdeling.

Tom Erik Solberg bak en startrask hest med spor midt bak bilen over distansen 1600 meter, det borger stort sett for offensive opplegg. Så også bak eksil-bergenser Frode Larsens Bianca Sisa. Vel i tet så var ekvipasjen uovervinnelige og med på kjøpet fikk man med seg en banerekord for utenlandskfødte eldre varmblodshoppper også. 1.11.8 er den raskeste tiden en varmblodshoppe har travet på Bergen Travpark. Inn til 2.plass spurtet hedershoppen Delight Classic, hun på sin side satte banerekord for norskfødte eldre varmblodshopper, 1.11.9 heter den nye rekorden.

Den flotte travdagen ble avsluttet til ære en annen av våre aller største - Martin Austevolls æresløp har blitt et løp som står høyt i kurs hos de aktive og i år var løpet et likestartløp for det man kan si er landets nestbeste kaldblodshester. Nestbest kunne man derimot ikke si at årets vinner Kinge Svarten ville nøye seg med å være. Far og sønn Drolsum fra Kinge Gård på Jevnaker hadde en enestående dag på Bergen Travpark med 2 hester med på hengeren. Vi har allerede vært inne på seieren i dagens 2.løp med Calmass, og Kinge Svarten var ikke mindre imponerende som vinner i Martin Austevolls Æresløp. Det ble ingen lett reise underveis i løpet og verken hest eller kusk fikk noe gratis. Men vel i tet med 1200 meter igjen så holdt man unna for alt og alle og det var en veldig verdig vinner av årets utgave av Martin Austevoll som fikk æren av å avslutte en veldig begivenhetsrik V75-løpsdag på Bergen Travpark.