Fartsfylt aften og rekordras på Travparken

14.05.2021
Artikkelbilde
Hubert B.G. en fantastisk traver som i kveld smadret den tidligere banerekorden for 4-årige norskfødte varmblodshester på Bergen Travpark.

Banerekordene og bestenoteringene stod virkelig for fall på Bergen Travpark denne flotte mai-fredagen. 2 banerekorder, en bestenotering  i monte og 26 personlige rekorder ble fasiten.

Hele 10 løp ble avviklet på Travparkens velpreparerte baneunderlag og både hester, kusker og ryttere ville virkelig vise seg frem på denne løpsdagen.

Kveldens innledende løp gikk til interesser øst for Langfjella i det 4-årige Shockadelica hjemmehørende hos familien Øyo på Geilo vant for kusk Bjørn Steine, han på sin side trygt oppfostret i Hardanger og nå en av travsportens coming men. Deretter tok hjemmetrener Rolf Tvedt seg av dagens 2.løp med den flotte kaldblodshoppen Mørtvedt Sol som med dette tok sin 3.karriereseier.

Så begynte rekordraset. Kveldens monteløp hadde ikke samlet så mange, men derimot et par virkelig flotte montehester og det var på forhånd knyttet stor spenning til duellen mellom montedebutanten Cool Canadian og hedershesten og tidligere montestjerne Deep Sea Dream. Cool Canadian som også den har sitt tilhold på Geilo men som har eierinteresser i Agder-fylket der også rytter Malin Berås kommer fra, viste seg å være en montehest utenom det vanlige. Den staselige 7-årige vallaken etter den tidligere Elitloppsvinneren From Above danset rundt ovalen på kilometertiden 1.12.4 for rutinerte Berås som har en stor merittliste som monterytter. Dette er etter alle solemerker den klart raskeste tiden som noen gang har blitt levert under sal på Bergen Travpark. Egne montenoteringer har ikke vært registerført på samme måte som ordinære banerekorder for vogn, men etter det vi har klart å spore opp så skal dette altså være den raskeste tiden under sal for en varmblodshest på Bergen Travpark.

Det 4.løpet ble en oppvisning av det fantastiske 3-årstalentet Golden Eye S.F. En norskfødt Maharajah-datter under den tidligere hoppederby-vinneren Carte Blanche. En hest som med dette virkelig har papirene i orden som det heter – og i kveld imponerte hoppen til trener og kusk Ove Wassberg noe voldsomt og smadret den tidligere banerekorden for 3-årige norskfødte varmblodshopper. 1.12.8 på lette føtter lyder den nye rekorden på, og hesten vokser nå mer og mer frem som et lokalt kort i de større nasjonale 3 års-løpene utover året.

Frank Ringheim har i årenes løp håndtert mang en krevende kaldblodshest rundt en travbane og tok i kveld frem hele sitt kuskeregister når han vant kveldens 5.løp med kaldblodshoppen Ylajali, en hest han har i trening for sin tidligere elev og nåværende travtrener Renate Aarlie.

Kveldens 6.løp – «poengjakten» gikk til Nordhordland når Øyvind Austevoll sporet løpet rundt om på enkleste vis med Anette og Kjetil Wassbergs Parkiteasy.

Det 7.løpet gikk til Os når Øyvind Lyssand vant sitt første løp siden 2016 når han med sin egen Rigel Øyvind kjørte et prikkfritt løp og fra lederryggen kunne spurte ned alt og alle til sikker seier – tid til seiersgest ble det også.

I det 8.løpet var det igjen klart for nestor Ove Wassberg igjen når hurtigtoget Schönbrunn dundret rundt banen til enkel tetseier, Schönbrunn med fødeland Østerrike og en innledende karriere i Skåne – har etter hvert etablert seg på beste vis i Bergen og tok i kveld sin 6.årsseier.

Løp 9 var et langløp for kaldblodshester der det var et tettpakket felt som tok fatt på oppløpet. Til slutt var det en av de flittige startende løpshestene fra Voss, Timona Ø.K. som kunne stikke mulen først etter velberegnet løp kjørt av kusk Pål Buer.

Før det 10.løpet var det knyttet stor spenning til hvor fort 4 års-talentet Hubert B.G kunne trave på den rekordraske banen på Travparken denne fredagskvelden. For denne hesten har vist seg å være noe helt utenom det vanlige og med V75-seieren fra sist lørdag i bagasjen så var forventningene store og disse ble da innfridd til fulle. Den nye banerekorden for norskfødte 4-åringer lyder på 1.11.7 etter at Dream Vacation-sønnen oppdrettet av nå Franrike-stasjonerte Bjørn Gulbransen dundret rundt banen i helt overlegen stil. Dette er også den  i særklasse raskeste tiden oppnådd av en norskfødt 4-åring i Norge sålangt i år. Her har eierne Hilde K.Monstad og Magnus Skare helt klart et kort for de store 4-årsløpene utover året. Og trener Rolf Tvedt må man også trekke frem, en fagmann som i år-tier har fått frem vinnermaskiner og kanskje er dette det største norskfødte talentet fra Vestlandet på lange tider.

Dette ble altså en travkveld litt utenom det vanlige på Bergen Travpark.