God hestekunnskap i kulden

08.01.2010
Artikkelbilde
Morten Almeland Pedersen, en av flere dyktige unge utøvere på Bergen Travpark. Her tar han sin 2.strake seier med Britney Spur

Stevneveterinær Anne Kristin Milde var full av lovord om utøverenes sitt dyre-etiske fokus etter torsdagens meget kjølige travstevne på Bergen Travpark.

En imponerende jevn og flink Husanguten stakk nesen først i en jevn og spennende finish i dagens 1.løp. Lenge ledende Schutora fikk bokstavelig talt kalde føtter og ble tatt ned av en Husanguten som Øyvind Austevoll har gjort et godt stykke trenerarbeid med. Talentfulle Elve Prinsen er i ferd med å vise frem litt av det han kan og disse 3 var godt klar av resten.

French Crown var stort sett i ensom majestet i dagens 2.løp. Hesten ledet fra start til mål og løpet var i grunn aldri spesielt spennende. Patek A.L. gjør stadig fine innsatser uten at det klaffer helt, mens Tore Håvardstun har et godt tak på Tass De Royal og unge fremadstormende Morten Almeland Pedersen innledet en begivenhetsrik dag med å sende Viking Neyenrode inn til en sterk 3.plass etter lang pause.

Krøsus og Mørtvedt Ravn duellerte nok en gang om den gjeveste premien og også denne gang så var det førstnevnte som trakk det lengste strået. Krøsus fungerte ikke som best på piggføre, men vinnerviljen er stor og det holdt til å ta en ned en veldig tapper Mørtvedt Ravn som nok en gang måtte gjøre jobben selv. Fodnes Corrado fikk stive bein i tet og mistet både aksjon og retningssans og havnet et stykke opp i snøhaugen før han kom på bedre tanker og forsvarte den siste trippelplassen. Tangen Vinn var forbedret og kan være interessant å følge med fremover.

Et ikke akkurat overfyllt eliteløp var neste post på programmet. Favoritten Rousseau Detain fikk uten sverdslag overta føringen fra Coralls Boy og med en galopperende Zeus og en Moon Dreamer som ikke er der den var, så var det mellom de 2 førstnevnte det til slutt skulle stå. Det hele kulminerte i et speed-oppgjør som Geir Mikkelsen og Coralls Boy avgjørde på det siste steget.

Becky's Snowstar trivdes ikke under de vinterlige forholde nyttårsaften, nå var lengre pigger kommet på og Kristian Lunde overtok tømmene fra en febersyk Åsbjørn Tengsareid. Wilson Star stilte spørsmål hele veien, men Snøstjernen holdt unna helt hjem. Wilson Star var meget tapper til 2.plass. Shocking Angus fikk maks til 3, men er nok forbedret og skal passes fremover.

Lykkje Faks la på til 2 strake seire for Ove Wassberg og trener Svein Nilsen. Hesten med den krevende aksjonen finner merkelig nok den tungløpte banen passende og det er mer å gå på her. Drav Mai måtte innom den bortimot obligatoriske galoppen og det kostet henne gjerne seieren denne gang. Er absolutt spillbar neste gang. Løngspretten og Iben H. sendte de andre trippel-plassene til Voss.

Borg Trolla trives tydeligvis i vinterkulden og Tore Totland innleder seierskontoen i 2010 med å sende overraskelsen fra Os. Rigel Odin var tynt jobbet men skuffet uansett noe. Ellers så satt Nøkle Per bom fast sammen med både Rapp Hege og Kremson.

Bernt Øksnevad hadde nok en gang en strålende aften i Bergen. Først vant han hovedpremien i trenercupen som Svendsen Glass stod bak i 2009. En sulky til en verdi av ca. kr. 25 000 + 24 000 blanke kroner etter en mesterstyring bak jernhoppen Timor, ja det er god måte å starte året på. Timor vant kontrollert etter at Øksnevad denne gang valgte en noe mer avventende opplegg enn vanlig. Vangen Glunten hadde blitt skummel om ikke Haake Kvikk hadde torpedert Hauge-traveren inn på den siste svingen. Galoppen var uungåelig og det var i steden den smygkjørte formbomben Nøkle Pål som besatte 2.plassen for Renate Aarlie. Haake Kvikk hadde selv vært en seierskandidat uten sin galopp, mens Eng Støvern snappet 3.på streken i kamp med Gilborken.

V5 B-finalen hadde det meste av dramatikk. En startgalopperende Baby Doll Tooma bekreftet at voltestart ikke er tingen og Monique Speed hadde ingen venner rundt den første svingen kunne det se ut som. Claus Olsen endte derfor opp med å kjøre til mot ledende Doris V, uten at denne tok særlig notis av akkurat det. Håndbrekket ble etterhvert satt på og hele feltet ble omkalfatret på 400 meter. Britney Spur vinner ikke for ofte, men når Morten Almeland Pedersen sitte opp så er hesten alltid seiersaktuell. 2 av 2 med Britney Spur for unge Almeland Pedersen nå. Nokien var tapper og Saskia November hadde fort vært en vinner med mer posisjonsflyt.