Ny løpsdag og nye vinnermuligheter.

14.07.2010
Artikkelbilde
Bjørkeodin og Geir Gudmestad er ekvipasjen de fleste setter sin lit til når man skal komponere sine V5-kuponger torsdag kveld.

Bergen Travpark byr på kveldstrav torsdag 15.juli. Travovalen mellom de syv fjell byr på dobbelt V5-spill og flere spennende spilleløp. Her finner du tips til løpene.

Her får du V5-vurderingene til Travparkens egen Jan-Inge Ringen som er sportsansvarlig på banen, samt vurderinger og forhåndskommentarer til monteløpet som går som løp 4. Vurderingene til dette løpet er foretatt av monte-entusiast Charlotte Steine samt, "programhelten" Hjalmar'n....

V5 A 1.avdeling:

 

En styrkeprøve over 2600 meter venter deltagerne i den første avdelingen. Det er vanskelig å tro på annet enn at seieren skal gjøres opp mellom rogalendingene 8.Rau Jo og 7.Timor. Førstenevnte har formen i zenith mens utfordreren står hver meter av distansen. Det blir spennende å se hva 1.Fodnes Corrado kan utrette fra strek og det trenger ikke å være helt nattsvart for 3.Verdals Jo heller.

 

V5 A 2.avdeling:

 

7.Balder Exclusive er en av landets fremste stayere og skal vinne et slikt hver dag i uken. Dagens sikreste vinner er nevnt. Hester som 4.Shining Lantern og 5.Zeus kjemper om plassene bak.

 

V5 A 3.avdeling:

 

Monteløp på programmet i V5-spillets 3.avdeling. 8.News Wind blir min favoritt i løpet. Hesten kommer nå ut igjen etter en lengre pause og skal være godt forberedt. I et lite felt så blir ”Valdres-ekspressen” tung å stå i mot den siste runden. 7.Lantern hadde hatt fordel av motsatt volte fra start men løser hesten feilfritt og den får spare speeden sin så kan det ende med seier. 9.Ron Keeper fikk en gjennomkjøring sist men fungerte bra i travet og er god nok til å være med i toppen her. 6.Max Stensbæk er det siste med en seriøs mulighet til å kunne vinne løpet. Hesten gjør montedebut, men har det som skal til for å kunne hevde seg i stilarten. Outsideren i løpet.

 

V5 A 4.avdeling/B 1.avdeling:

 

V5 A-spillet har blitt innledet av tynne felter og få vinnerkandidater. Når man nå kommer over i V5 B-spillet så ser det straks litt mer åpent ut. 4.Haukeli Blæsen gjør sin debut i totalisatoren og kommer til å bli stor favoritt. Berettiget utifra prøveløpsprestasjon og treningspass, men det er tale om en urutinert krabat og varsel-lampene slås på. Budet i løpet heter 5.Lyngens Obelix som kommer ut med ny balanse og som danset rundt i et rutineløp på 33-tallet for noen uker siden. Fra 20 meter tillegg så er det i første rekke stortalentene 10. H.G. Grid og 11.Sagina som skal strekes tidlig. Etter mitt skjønn så skiller disse 4 seg kraftig ut og det er vanskelig å tro på andre vinnerkandidater.

 

V5 5.avdeling/ B 2.avdeling:

 

3.Bjørkeodin er en vinnerhest som skal være stor favoritt i dette løpet. Det lukter tidlig tetkjenning og da ser det tungt ut å tro på en annen vinner. Det er vel kun 1 hest i feltet som er i stand til å kunne utfordre med favoritten vel i tet. Det er 4.Stilfaksen som har alt en kaldblodshest skal ha + litt til, nemlig galoppsko…..hesten er ikke til å stole på og den stoler i hvert fall ikke på seg selv. Stor outsider i løpet. 5.Kandidaten har vi sett bedre enn sist, men hesten er med i fremste rekke hver gang, så også her. Lenger ut i stokken så skal spillerne merke seg hester som 11.Maximus som kom ut med draskyklaffer for første gang sist og avsluttet meget sterkt. 6.Schutora er stadig vekk med i fremste rekke, mens 2.Tinn Pålle viste overlydsfart mellom galoppene sist. 12.Eldfri var positiv på Haugaland sist søndag.

  

V5 B 3.avdeling:

 

Et løp 7.Nokien skal vinne på klassen, men samtidig så kan det ligge i kortene at 2.Miss Maksi kan få styre og stelle i tet og da trenger det ikke å bli så lett likevel. 5.Velviano K. er på vei mot formen og 1.Magic Star D.K. fullfører bedre til mål nå enn på lenge. Det kan bli dønn riktig å sitte på innerfilen her. Litt ”lurent” løp, men 7.Nokien får ikke bedre løp enn dette.

 

V5 B 4.avdeling:

 

Et bra spilleløp der forutsetningene er at beste kusk under 20 år får kjøre under TGN-serien sine finaleløp på Bjerke i forbindelse med kriterie/derby-helgen. Det kommer trolig til å gå luftig unna og det er ikke lett å si hvem som trekker det lengste strået til slutt. 4.Traffic Light føler jeg blir underspilt i dette løpet. Hesten er sterk og reell og kan i tillegg åpne bra bak bilen. I form så skal hesten ha en bra vinnermulighet. 1.Maxwill C.N. er variabel og lite vinnervillig. Det er varslet et offensivt opplegg denne gang og det kan slå begge veier. 8.Lillruben har fått noen løp i kroppen etter pause og er en bra hest på sitt beste. Står vondt til, men plukker mange til slutt med overpace. 5.Nu Steensgård viste bra form på Haugaland sist søndag og er tung til slutt med form i kroppen. Hester som 2.Gino As og 3.Pay Streamline kommer nok begge til å være med å sette farge på løpet i den første fasen. 10.Southwind Vertical har en flink kusk bakpå og hesten sitter bra til i rygg på startraske hester. Åpent, men mitt bud heter 4.Traffic Light.

 

V5 B 5.avdeling:

 

Kvelden avsluttes med et hoppeløp av den åpne sorten. 6.Tempranella viste kraftig formforbedring sist og det meldes om meget lovende treningsrapporter foran denne starten. Må strekes tidlig sammen med 5.Lykkje Kristin som ”ladet opp” til dette løpet med å fullføre fint til 2.plass på Haugaland sist søndag. Hester fra det lengste tillegget skal heller ikke glemmes. Både 11.Frk. Perny som satt fast sist, startraske 15.Borg Trolla, samt målgalopperende fra sist, 13.Rapp Hege, skal regnes. Et skrellbud er 3.Drav Mai som står fint til og som var veldig forbedret sist. 10.Flyti var knalltøft ute sist og 7.Motgang svek med galopp sist.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Hennig Olsen Is' montéløp for varmblods, Løp 4

 

7 Lantern er en god montéhest som har gått 16,2 på distansen. Han gikk 13,4 siste start, et montéløp på Forus Open-søndagen. Her møter han enklere motstand, og bør kjempe i toppen selv med 40 meter tillegg. 9 Ron Keeper gikk 13,8 i samme løpet som Lantern sist, og viser at formen er til stede. 60 meter tillegg er mye, men hesten har vist fin kapasitet og kan fort gå seirende ut av dette løpet. 6 Max Stensbæk er en montédebutant det stilles store forventninger til. Gikk prøveløp alene på  21,9, og kan vinne direkte. 2 Sandy Boy har vist at han duger i monté, har bare 20 meter tillegg her og kan sitte tidlig i tet. Da kan han bli vanskelig å hente. 3 Håson avlegger også sin montédebut. I prøveløpet gikk han 23,7, men han skal ha mye å gå på og kjemper i toppen her. Fordel av å bare ha 20 meter tillegg, og dermed et forsprang på konkurrentene. 8 News Wind vant forrige gang han gjestet Bergen. Var distanser i sin forrige montéstart, men gikk ny rekord med sulky løpet før der. Usikker form, men denne reiser nok ikke til Bergen uten ambisjoner. Trippelaktuell, kan vinne uten galopp og med riktig reise. 4 Kiss Me Quick har kun startet to montéløp, der ene starten endte med seier. Dersom formen er god kan også denne være med å kjempe om trippelplasseringene. 5 Aramis T.K. har bare to montéstarter bak seg, og må vise mer før han kan regnes som noe annet enn en premiekandidat. 1 Match Girl debuterer i monté her. Har fordel av å stå på strek, men har ikke overbevist i prøveløpene og må vise mer for å regnes, premiesjanse.

 

Rangering: 7 – 9 – 6 – 2 – 3 – 8 – 4 – 5 – 1

 

Hjalmar'ns rangering:

7 Lantern har vist seg enormt bra i monté, forut for solide 13,4a i knallhardt lag forrige helg har han aldri vært dårligere enn nummer to. Viser frem 15-tallet om nødvendig og er en soleklar favoritt og bankerkandidat. Mer åpent bak denne, trioen Sandy Boy (form og mulighet for fremskutt posisjon), Max Stensbæk (form også her, kan trolig 17 på distansen under sal, dog debut i stilarten) og Ron Keeper (bra tidsmessig sist, men langt tillegg og har dessuten ikke vært på seierspallen i monté siden 2006) gjør vel normalt opp om plassene bak storfavoritten – men når Mette Nyløkken kommer skal man alltid være obs, og News Wind har overrasket i Bergen, senest i mars da ekvipasjen slo hester som Rousseau Detain og Kitten. Formen er imidlertid svært uviss etter noen dårlige prestasjoner.

Hjalmar'ns rangering: 7 – 2 – 6 – 9 – 8 – 4 – 3 – 1 – 5



Kommentarer:

1. Match Girl: Jeg håper på å lede lenge, men det er en viss galoppfare og gode hester i mot, vurderer Linda Elisabeth Larsen.

2. Sandy Boy: Hesten er i fin form for tiden, men er fremdeles ganske urutinert i monté. Jeg håper å få han feilfri avgårde og satser deretter på en fin premie, forteller rytter Lene Rotneim.
3. Håson:
Vi har ikke hatt Håson i mer enn to uker, men han gikk et ok prøveløp og sist fikk han en uventet tredjepremie. Jeg håper på en fin premie, er vi heldige kan han kanskje kjempe om den siste trippelplassen, forteller rytter Stine-Beate Hjartholm.
4. Kiss Me Quick:
Hun kommer til å henge med der fremme en stund, men ender opp med premie som best til slutt, tror rytter Charlotte Matre.
5. Aramis T.K.:
Hesten har ikke startet så mye i monté, og galopperte seg bort i sin forrige start. Det er feilfritt og best mulig premie som gjelder, sier rytter Julie Eikås.
6. Max Stensbæk:
Han er en nykommer i montésporten som jeg tror har talent. Vi sikter ikke høyt første gang ut og er fornøyd med et godkjent løp og en fin premie. Hvis hesten viser like fine takter i løp som i trening, så tror jeg vi er med et sted på trippelen, mener rytter Renate Aarlie.
7. Lantern:
Jeg har ikke studert løpet, men Lantern er veldig bra i montéløp og bør ha vinnersjanse i Bergen, mener tidligere rytter Brit Lea.

8. News Wind: Feilfritt og med formen inntaks, så skal News Wind regnes med en fin trippelsjanse. Han skal runde mange, men uten de helt store hindringene underveis, forventer jeg at han ender langt fremme, forteller rytter Mette R. Nyløkken.
9. Ron Keeper:
Det blir vanskelig å slå Lantern, men vi håper på en trippelplassering, forteller rytter Caroline L.B. Morken.